Izolarea oamenilor în case a schimbat cântecul păsărilor. Masculii au început să cânte mai ”sexy” (Audio)

Izolarea oamenilor în case a schimbat cântecul păsărilor. Masculii au început să cânte mai ”sexy” (Audio)

Câtă vreme oamenii au stat în case, multe lucruri s-au schimbat, Printre acestea, ciripitul păsărilor. Cel puțin așa s-a întâmplat în cazul vrăbiilor din San Francisco, arată un studiu recent.

Oamenii de știință americani au comparat înregistrări audio ale păsărilor realizate în aprilie și mai anul acesta, cu unele mai vechi, realizate în ultimii doi ani și au constatat că în perioada pandemiei, când lumea a stat în case, masculii au ciripit mai ”sexy”.

Iată ciripitul lor înainte de pandemie

ADVERTISING

şi iată ciripitul lor în timpul pandemiei

Citește și Fotografii rare cu o pasăre care face autostopul

Explicația e simplă: așa cum într-un bar zgomotos ești obligat mai mult să țipi, pentru a te face înțeles, așa și masculii etalează nu cel mai frumos ciripit de care sunt în stare, pentru a atrage femelele, ci unul care să se facă auzit într-un oraș atât de poluat fonic.

Concret, conform IFL Science, în orașul devenit peste noapte liniștit, vrăbiile au ciripit mai încet, mai melodios, iar notele au fost mai joase, mai seducătoare pentru sexul opus.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din păcate, cel mai probabil, păsările vor reveni la vechile obiceiuri, pe măsură ce orașul se va umple din nou de oameni și gălăgie.

Vezi și Tehnica de zbor neașteptată a condorilor. Cum reușesc să plutească în aer în 99% din timp, chiar dacă sunt printre cele mai grele păsări


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇