Viralul cu un colț de mamut din Alaska

Viralul cu un colț de mamut din Alaska

Un cercetător de la Universitatea din Virginia a fotografiat un colț imens de mamut, ieșind din malul unui râu din Alaska, iar imaginea a devenit viral aproape instantaneu.

În fotografie osul iese din malul unui râu, acolo unde straturile de sediment sunt de pe vremea Pleistocenului, de acum 2.580.000 – 11.700 de ani, relatează IFL Science.

Despre acest colț de mamut înfipt în malul râului Koyukuk se știe de mai mulți ani, el fiind monitorizat de oamenii de știință de la University of Alaska Fairbanks. Chiar și așa, însă, imaginea pare desprinsă dintr-un film SF.

ADVERTISING

La o privire mai atentă se vede și cum colțul de mamut este asigurat cu mai multe frânghii, pentru a nu cădea în râu.

Alaska este o comoară când vine vorba despre rămășițe ale mamuților și nu numai. Acești giganți au dispărut acum 3.600 de ani și erau originari din stepa care le poartă numele, care conecta ceea ce acum e Rusia cu Alaska, în urmă cu 100.000 de ani.

Chiar dacă fosilele de mamut nu sunt chiar atât de rare în zonă, o astfel de descoperire este, totuși, extraordinară, iar aceasta cu atât mai mult, dat fiind locul unde a fost găsită.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Studiul colților de mamut permite oamenilor de știință să afle amănunte extrem de interesante despre viața acestor giganți dispăruți. Anul trecut, o secțiune printr-un astfel de colț a dezvăluit că posesorul călătorise pe o distanță de 80.000 de kilometri, în urmă cu 17.000 de ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇