Cel mai mare prădător terestru care a trăit în Europa depăşea 10 metri şi a fost descoperit în Anglia

Cel mai mare prădător terestru care a trăit în Europa depăşea 10 metri şi a fost descoperit în Anglia

Pe o insulă de pe coasta de sud a Angliei, oamenii de știință au descoperit fosilele unui dinozaur despre care se crede că era cel mai mare prădător terestru care a trăit în Europa.

Paleontologii bănuiesc că rămășițele găsite pe Insula Wight sunt ale unui uriaș carnivor cu două picioare. Acesta ar fi putut fi cel mai mare teropod (dinozar biped) descoperit pe continent până în prezent, scrie Science Alert.

Teropodele erau un grup dominant de dinozauri care includea tiranozauri, megalosauri, velociraptori și Spinosaurus. În timpul Jurasicului timpuriu, aceste creaturi străvechi erau singurele carnivore mari de pe uscat, iar Spinosaurus erau, probabil, cele mai mari din acest grup.

ADVERTISING

Dacă în nordul Africii, fosilele de Spinosaurus găsite pot ajunge la peste 15 metri, fosilele găsite pe Insula Wight sunt considerabil mai mici. Chiar și așa, membrii speciei care trăiau aici depășeau 10 metri.

Sunt, totuși, cele mai mari fosile ale acestei specii găsite până acum în sudul Angliei sau sud-vestul Europei, au spus paleontologii.

”Acesta era un animal uriaș, care depășea 10 metri lungime și, judecând după unele dimensiuni, reprezintă probabil cel mai mare dinozaur prădător găsit vreodată în Europa”, a declarat paleontologul Chris Barker, de la Universitatea din Southampton, și unul dintre autorii studiului.

ADVERTISING

Fosilele de Spinosaurus sunt incredibil de rare, iar doar cele mai recent descoperite pe insulă aparțin acestei specii.

Mediul în care au fost găsite fosilele se aliniază, de asemenea, cu ceea ce știm despre Spinosaurus. Roca în care a fost îngropată fosila este tot ce a mai rămas din laguna odinioară nisipoasă, în care probabil a pescuit prădătorul.

Dacă dinozaurul semăna cu alți Spinosaurus de la acea vreme, ar fi putut chiar să fi fost un înotător bun, cred oamenii de știință.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇