A fost găsită aproape intactă fosila unui dinozaur. Numai oasele cântăresc peste o tonă!

A fost găsită aproape intactă fosila unui dinozaur. Numai oasele cântăresc peste o tonă!

Fosila unui dinozaur care a murit acum 67 de milioane de ani a fost găsită aproape intactă, ea fiind deja expusă în Muzeul Melbourne din Australia. Aceasta aparține speciei Triceratops Horridus, cu reprezentanți masivi. Doar oasele cântăresc peste o tonă.

Fosila, care însumează 260 de oase, este completă în proporție de 85%, ceea ce este incredibil, dat fiind faptul că animalul, un dinozaur erbivor, a trăit în Cretacic. Animalul ale cărui rămășițe s-au păstrat atâta vreme măsura 7 metri lungime și 2 înălțime, scrie Live Science.

ADVERTISING

Craniul, care este complet în proporție de 98%, este ornat cu două coarne subțiri la nivelul sprâncenei și un corn deasupra nasului. Numai acesta cântărește în jur de 261 de kilograme. Cât despre gât, și acesta este impunător, la cei 1,5 metri ai săi.

Fosila a fost descoperită pe o insulă particulară din Montana în 2014, iar Muzeul Victoria a achiziționat specimenul în 2020.

Atunci când fosilele au ajuns în Melbourne, erau depozitate pe bucăți în opt cutii, unele dintre care aveau mărimea unei mașini. Acestea au fost măsurate, etichetate și scanate 3D, pentru ca mai apoi să fie asamblate și expuse publicului.

ADVERTISING

Chiar dacă mai multe exemplare de Triceratops sunt expuse în lume, Horridus este printre puținele care aparțin aceluiași animal.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇