Înceată, surdă și nu foarte isteață - așa era o specie de dinozaur ce părea de speriat

Înceată, surdă și nu foarte isteață - așa era o specie de dinozaur ce părea de speriat

Fosila unui dinozaur, descoperită cu ceva vreme în urmă, a fost reanalizată recent, noi informații ieșind la iveală. Membrii speciei erau lenți, aproape surzi, nu foarte isteți, în ciuda staturii impunătoare și a ”armurii” de temut.

Concluziile au fost trase după ce craniul unui dinozaur din specia Struthiosaurus austriacus, care a trăit în urmă cu 80 de milioane de ani în urmă, în Cretacic, a fost reanalizată, relatează Science Alert.

Din felul în care era dispus creierul său, oamenii de știință au tras concluzia că dinozaurul nu avea capacitatea de a se concentra prea mult. Nu-l ajuta nici faptul că era foarte încet și aproape surd, dar îl ajuta armura impunătoare și intimidantă, cu platoșe ascuțite pe întreg spatele, care, cel mai probabil, ținea la distanță potențialii dușmani, după cum a explicat paleontologul Marco Schade, de la Universitatea Greifswald, Germania.

ADVERTISING

Nici potențialii prădători nu ar fi fost însă foarte mulți, pentru că și dinozaurul avea trei metri. Era ierbivor, cu alte cuvinte nu căuta să se lupte, fiind un gigant tăcut, căruia nu-i plăcea socializarea (și nici nu prea era capabil de așa ceva dat fiind faptul că auzea foarte puțin. Comparativ cu noi, care auzim de la 20 până la 20.000 de Herzi, acest dinozaur auzea sunete de pe frecvențe cuprinse între 296 - 2.164 de Herzi).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇