Samsung Galaxy Note 20 Ultra vs. iPhone 11 Pro Max: Care e mai tare? (Foto & video)

Samsung Galaxy Note 20 Ultra vs. iPhone 11 Pro Max: Care e mai tare? (Foto & video)

Ambele sunt telefoane excelente, performante și au camere foto profesionale, iar prețul este similar.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra are un stylus atât de bun și ușor de folosit încât te va convinge că scrisul de mână pe ecranul unui smartphone e ceva simplu de făcut. De asemenea, multistaking-ul nu a fost niciodată mai la îndemână.

De cealaltă parte, iPhone 11 Pro Max incorporează toate atuurile sistemului de operare iOS - e rapid, de încredere și cu o colecție de aplicații pentru creatorii de conținut care, cel puțin deocamdată, este superioară celei regăsite în Magazin Play.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra vs. iPhone 11 Pro Max: Ecran și design

Cu gama Galaxy Note, cei de la Samsung au redefinit ideea de telefon-tabletă. Iar nici acest model nu se lasă mai prejos: cu o diagonală de 6,9 inchi, este unul dintre cele mai mari smartphone-uri de pe piață (iPhone 11 Pro Max are un display de 6,5 inchi). În ciuda dimensiunii mari, nu e chiar atât de dificil de manevrat.

ADVERTISING

O altă bilă albă o reprezintă faptul că ecranul telefonului Note 20 Ultra este de tipul infinity display și este întrerupt doar de spațiul miniscul dedicat camerei foto frontale.

samsung

Ambele telefoane au parte de tehnologia OLED, însă iPhone-ul se remarcă printr-o calibrare a culorilor care fac imaginile să arate fantastic.

Samsung oferă două moduri de vizualizare: Natural - prin care culorile sunt cât mai aproape de realitate, respectiv Vivid - în care culorile sunt intensificate.

Galaxy Note 20 Ultra se mai remarcă și printr-o rata de refresh net superioară iPhone-ului (120 Hz față de 60 Hz), funcție care e de folos în multe situații, de la citirea mailurilor la jocuri.

La capitolul design, Samsung obișnuiește să aducă mici modificări, pentru a aduce ideea de noutate în rândul utilizatorilor. De data aceasta, Note 20 Ultra nu mai are colțurile rotunjite (ca fratele său mai mic și alte telefoane din gama Galaxy).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe de altă parte, Apple preferă să rămână la designul care a consacrat iPhone-ul - iar acest lucru îl face pe 11 Pro Max cu atât mai mult să fie recunoscut în mulțime. Ca de obicei, telefonul e finuț, iar aspectul e unul foarte plăcut.

apple-iphone

Ce se întâmplă, însă, când ne uităm la partea din spate a acestor telefoane?

Ei bine, observăm un sistem de trei camere foto, care arătă ciudățel la prima vedere. Când a fost lansat, iPhone 11 Max Pro a fost subiectul unor glume din această cauză.

iphone

În aceeași situație se află și Galaxy Note 20 Ultra: camerele sunt scoase în relief destul de mult.

samsung-galaxy-note-10-ultra-spate

De asemenea, din cauza dimensiunilor mari, ambele telefoane sunt destul de grele: 208 grame în cazul lui Note, respectiv 226 grame pentru iPhone 11 Pro Max. Și cam trebuie manevrate cu două mâini.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra vs. iPhone 11 Pro Max: Camere foto

Designul sistemului de camere foto din partea din spate a acestor telefoane nu are deloc legătură cu performanța. De fapt, Galaxy Note 20 Ultra și iPhone 11 Pro Max au unele dintre cele mai bune camere foto de pe piața smartphone-urilor în acest moment.

ADVERTISING

În telefonul celor de la Samsung regăsim un sistem de trei camere foto: cel principal are o rezoluție de 108 megapixeli, o cameră ultra-wide de 12 megapixeli și una de tip telephoto tot de 12 megapixeli.

iPhone 11 Pro Max are aceeași rezoluție la toate cele trei camere foto: 12 MP.

Cât despre camera frontală, Apple a pariat mai mult decât Samsung pe amatorii de selfie-uri: iPhone 11 Pro Max are 12 MP, iar Galaxy Note 10 Ultra - 10 MP.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra vs iPhone 11 Pro Max Camera Test Comparison

Samsung Galaxy Note 20 Ultra vs. iPhone 11 Pro Max: Procesoare și software

Să compari Android cu iOS e ca și când ai compara mere cu pere. Iar de cele mai multe ori, în decizia de a cumpăra un telefon de la Samsung sau de la Apple contează cu ce sistem de operare te înțelegi mai bine sau ești obișnuit/ă.

În ceea ce privește cazul de față, detaliile pot face diferența.

Galaxy Note 20 Ultra este alimentat de procesorul Qualcomm Snapdragon 865+ în SUA și de Exynos 990 în restul țărilor, în timp ce iPhone 11 Pro Max beneficiază de chip-ul A13 Bionic de la Apple.

Ambele asigură o performanță excelentă a dispozitivelor, în termeni de viteză, stabilitate și fiabilitate.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra vs iPhone 11 Pro Max - Speed Test!

O diferență, de exemplu, constă în modul în care fiecare producător în parte a abordat partea de multitasking. Note 20 Ultra are picture-in-picture și split-screen, astfel că poți gestiona două aplicații în același ecran, iar cei 12 GB de RAM țin în background aplicațiile din care ieși, astfel încât să te poți întoarce ușor la ele ca să-ți reiei treaba exact de unde ai rămas.

iOS-ul de la Apple funcționează perfect, însă iPhone-ul merge mai degrabă pe principiul ”pe rând câte una”. Nu are parte de split-screen, iar aplicațiile sunt blocate în background după ce ieși din ele.

Note 20 Ultra stă foarte bine la capitolul productivitate. Dincolo de ”jonglarea” cu aplicații, telefonul poate fi conectat la un monitor de calculator sau un televizor smart, îi poți adăuga un mouse și o tastatură, transformându-l într-o stație de lucru.

iPhone nu are o astfel de posibilitate, dar să nu uităm că Apple va lansa o nouă generație de smartphone-uri în toamnă, care va veni cu numeroase îmbunătățiri.

Galaxy Note 20 Ultra vs. iPhone 11 Pro Max: Durata bateriei

Degeaba ai un telefon mare, performant și frumos dacă nu te ține bateria.

Pentru a susține atât de multe lucruri, Samsung a dotat Galaxy Note 20 Ultra cu o unitate de 4.500 mAh, care îți ajunge o zi întreagă fără a fi nevoie să-l bagi în priză. Și iPhone 11 Pro Max stă bine la acest capitol, bateria sa fiind de 3.969 mAh. De fapt, unele teste au arătat că telefonul celor de la Apple durează mai mult la o utilizare mai intensă decât rivalul său.

Ambele telefoane au parte de încărcare rapidă - iPhone 11 Pro Max vine cu un astfel de încărcător de 18 W, iar Note 20 Ultra cu unul de 25 W.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra vs. iPhone 11 Pro Max: Concluzie

Ambele telefoane sunt mari, puternice și arătoase.

Dar Samsung Galaxy Note 20 Ultra este mai potrivit pentru utilizatorii care mizează mai mult pe productivitate, în timp ce iPhone 11 Pro Max se potrivește mai bine celor care apreciază mai mult ușurința utilizării și o gama mare de aplicații destinată creării de conținut decât orice altceva.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇