Samsung a lansat Galaxy Note 20 și Note 20 Ultra 5G - Specificații și preț în România (Galerie foto&video)

Samsung a lansat Galaxy Note 20 și Note 20 Ultra 5G - Specificații și preț în România (Galerie foto&video)

Samsung a lansat miercuri seară telefoanele Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra 5G, cu multe îmbunătățiri și funcții interesante, debutând inclusiv o culoare nouă: Mystic Bronze. Evident, și prețul este pe măsură.

Primul care a îmbinat un instrument de scris cu un telefon, Note ți-a pus o lume cu totul nouă în buzunar. Pe măsură ce ne confruntăm cu o nouă normalitate, viața cere un nou tip de dispozitiv. Noul Galaxy Note nu este un smartphone obișnuit, ci o suită de calculatoare în buzunarul tău. Acesta este nivelul următor al jocurilor pe mobil. Aceasta este o cameră de nivel profesional, filmare 8K și un set complet de editare. Descoperă telefonul puternic care schimbă pentru totdeauna modul în care lucrezi și te joci.

Descrierea seriei Galaxy Note 20 de pe site-ul Samsung

Samsung Galaxy Note 20 Ultra - specificații

Să vedem de ce sunt capabile aceste smartphone-uri și începem cu cel mai mare.

ADVERTISING

Samsung Galaxy Note 20 Ultra este un telefon impunător, atât prin dimensiuni (164,8 x 77,2 x 8,1 mm), cât și prin design. Este mare, foarte plăcut din punct de vedere estetic, colțurile nu sunt rotunjite, marginile sunt ușor curbate, iar ecranul e aproape 100% edge-to-edge, fiind întrerupt doar de orificiul pentru camera frontală.

Singurul lucru deranjant e la partea din spate: sistemul de camere foto e prea proeminent, astfel că va arăta ca și când ar sta pe un suport atunci când îl pui pe masă. Dar asta și pentru că este cel mai subțire telefon de pe piață.

Galaxy-Note-20-Ultra

În ceea ce privește specificațiile, depășește orice telefon cu Android care se află pe piață în acest moment.

Are un display uriaș - cu o diagonală de 6,9 inchi, se apropie foarte mult de dimensiunile unei tablete. Display-ul OLED cu rezoluția de 3.088 x 1.440 de pixeli ajunge la o rată de refresh de maximum 120Hz, ceea ce este un mare atu pentru cei pasionați de jocuri.

ADVERTISING

Sistemul principal de camere este compus din trei obiective foto: unul cu rezoluție de 108 MP (!), altul de 12 MP de tip telephoto cu zoom optic 5x și celălalt de 12 MP ultra-wide dotat cu autofocus.

zoom-galaxy-note-20

Samsung Galaxy Note 20 Ultra dispune de procesorul Qualcomm Snapdragon 865 Plus și de 12GB de RAM - asta înseamnă că este cel mai rapid și mai performant telefon cu Android, pe partea de hardware.

Totuși, nu bate cipul A13 Bionic al celor de la Apple. În ceea ce privește capacitatea internă de stocare, telefonul are două versiuni: 128 și respectiv 512 GB.

Telefonul are spațiu pentru card SD, baterie de 4.500 mAh și este compatibil cu tehnologia 5G.

Cât despre elementul care-l diferențiază de celelalte telefoane ale Samsung, stylusul S Pen a primit câteva îmbunătățiri pentru ca utilizatorul să aibă impresia că scrie într-un caiet atunci când îl folosește.

ADVERTISING

În plus, a devenit mai rapid: execută o comandă în 9 milisecunde - față de 42 de milisecunde în cazul versiunii anterioare. Mai mult, este dotat cu Bluetooth, astfel că poate deveni un fel de telecomandă pentru telefonul tău, pe care îl vei putea controla fără să mai atingi ecranul.

galaxy-note20_S_pen

Nu în ultimul rând, Samsung Galaxy Note 20 Ultra se poate încărca wireless și beneficiază de tehnologia de unde radio Ultra-Wideband (UWB), care permite transferul rapid de fișiere între două telefoane puse unul lângă altul, precum și descuierea mașinilor compatibile.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra - preț în România

Samsung Galaxy Note 20 Ultra este deja disponibil pentru precomandă, iar prețul la liber pornește de la 6.300 de lei.

Cei care îl vor achiziționa în următoarele zile vor primi gratuit căștile Galaxy Buds Live, în limita stocului disponibil.

Samsung Galaxy Note 20 - specificații

În vreme ce fratele său mai mare e un adevărat titan, Galaxy Note 20 pălește în comparație cu acesta.

În primul rând, ecranul e mai mic - 6,7 inchi, iar designul este ușor diferit - colțurile sunt rotunjite.

De asemenea, procesorul Snapdragon vine la pachet cu doar 8GB RAM şi cu o capacitate de stocare internă de 128GB, care într-adevăr poate fi extinsă cu un card.

Note 20 se mulţumeşte cu un ecran de 6,7 inchi şi cu o rezoluţie Full HD, precum și cu o protecție inferioară celei folosite la versiunea Ultra, anume Gorilla Glass 7.

Note 20 e mai modest și când vine vorba de sistemul de camere foto: cea principală are o rezoluție de doar 12MP, iar zoom-ul optic este de doar 3X.

samsung-galaxy-note-20

Pe de altă parte, ambele telefoane au o cameră frontală de 10MP, cu apertura f/2.2.

Bateria e mai mică în acest caz, de 4.300 mAh, dar ambele au încărcător de 25W, în timp ce încărcarea wireless se face cu 15W.

Cele doua telefoane au certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf, ceea ce înseamnă că se mențin bine până la 1,5 metri adâncime în apă, timp de aproximativ 30 de minute.

De asemenea, poți să le deblochezi cu recunoaștere facială sau cu amprentă.

Deși pălește în fața fratelui mai mare și mai puternic, specificațiile lui Samsung Galaxy Note 20 rămân unele de top pentru un smartphone.

Samsung Galaxy Note 20 - preț în România

Și Samsung Galaxy Note 20 e disponibil la precomandă, prețul la liber în România pornind de la 4.600 de lei (căștile Galaxy Buds+ sunt cadou).

Galaxy Note 20 and 20 Ultra: two very different phones

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇