iPhone 12 nu va veni cu cea mai rapidă versiune de 5G în România

iPhone 12 nu va veni cu cea mai rapidă versiune de 5G în România

Doar unul din modelele viitoarei serii iPhone 12 va suporta varianta millimeter-wave de 5G şi doar într-un număr limitat de ţări.

Apple va lansa în toamnă primele sale smartphone-uri cu 5G, însă, deşi toate modelele seriei vor avea această facilitate, ele nu vor oferi şi aceleaşi viteze de transfer.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra vs. iPhone 11 Pro Max: Care e mai tare? (Foto & video)

Doar vârful de gamă al seriei care va fi compusă din 4 modele, iPhone Pro Max, va folosi cea mai rapidă versiune de 5G, numită millimeter-wave. Asta, conform surselor citate de Fast Company, pentru că iPhone Pro Max va fi singurul model din serie suficient de mare pentru a acomoda componentele necesare.

ADVERTISING

Toate celelalte modele din noua serie vor avea versiunea Sub-6 de 5G.

iPhone Pro Max va fi, din câte se pare, vârful de gamă - va oferi cele mai multe facilităţi, va avea cele mai bune camere foto şi va fi cel mai scump.

Reddit şi LinkedIn renunţă să mai citească clipboard-ul utilizatorilor de iPhone

În România nu va fi versiune 5G

În plus, chiar dacă are millimeter-wave, iPhone Pro Max nu va oferi suport pentru acest tip de conexiuni decât în trei ţări: Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud.

Asta înseamnă că, în România şi în restul ţărilor, toate modelele din seria iPhone 12, inclusiv cel mai scump dintre acestea, vor avea 5G Sub-6.

ADVERTISING

1 din 4 posesori de smartphone folosește coduri PIN formate din cifre uşor de intuit

Diferenţele dintre millimeter wave (standardul de top) şi Sub-6 (standardul mediu) sunt viteza şi acoperirea. Vitezele millimeter-wave pot ajunge şi la 1Gps pentru download, în vreme ce Sub-6 promite, în cazurile ideale, 400 Mbps, dar, în realitate, nu va fi cu mult mai rapid decât 4G.

De cealaltă parte, semnalul millimeter-wave este mai slab şi mai puţin recomandat pentru oraşe, în vreme Sub-6 ofertă o acoperire mai bună.

ADVERTISING

Citește și alte știri din categoria IT:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇