AI Expo Europe a reunit mai importanți jucători din industria globală ai Inteligenței Artificiale în România!

aiee-2024-day1-190

Reprezentanții NVIDIA, Google, IBM, Intel, Microsoft, Adobe, Hewlett Packard, JP Morgan Chase și lideri ai companiilor de tehnologie locală, futuriști, experți, politicieni și chiar entertaineri au decriptat vaste teme de interes: de la educație la sănătate, planficare urbană și orașe inteligente, la Deepfake și Cybersecurity până la perspective politice, viitorul guvernării, sănătate și longevitate, dar mai ales inovație!

Reprezentantul NVIDA Shehram Jamal a expus detalii interesante produsele lor care te ajută să creezi cu un siplu click agenți inteligenți, Patrick van den Hoevel (Google) a explicat publicului din România cum este folosit GenAI în procesul de vânzare, Heather Domin (IBM) a vorbit despre Inteligență Artificială Responsabilă: etica și guvernananta, Anita Luthra (JP Morgan) a expus aplicații practice ale Ai Generativ în industrie, Steve Endacott (AI Steve) a discutat despre rolul AI-ului în Adiministratia locală și guvernare, Farah Deendar (Microsoft) a prezentat oportunitățile de scalare prin AI, iar cu toții s-au reunit la final pentru a trage concluzii despre viitor și inovație.

ADVERTISING

Din discursurile pline de input creativ și discuțiile efervescente s-au tras numeroase concluzii:

Inteligența Artificială este un instrument foarte puternic care va remodela lumea”!

Precum Internetul, AI vă deveni un copilot al umanității și un bun de larg consum, pe care toată lumea îl va îmbrățișa într-un mod sau altul.

AI-ul vă eleva conștiința umanității și va face un <upgrade> al tuturor aspectelor vieții noastre.”

Cu ajutorul AI-ului oamenii vor avea mai mult timp să redevină oameni; creativitatea umană va fi abilitatea secolului, iar AI-ul va motiva oamenii să își redefinească gândirea critică”.

ADVERTISING

În zona expozițională a conferinței, participanții au putut interacționa cu un avatar digital, robot humanoid și un robo-câine. Cei prezenți la AI Expo Europe au putut participa la prezentări interactive și captivante despre folosirea AI în Robotică Industrială ori despre rolul roboților în viață de zi cu zi.

AI Expo Europe s-a bucurat și de prezența lui Bogdan Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România care a prezentat planurile României despre integrarea AI-ului în strategiile de guvernare și a subliniat că “România trebuie să fie un pionier în acest domeniu”, existând planuri concrete și investiții în viitor ce vor fi alocate Institutului de Cercetare al AI-ului, ce va fi construit la Cluj.

ADVERTISING

Deputatul Cristian Tudor Băcanu a discutat în cadrul panelului dedicat reglementărilor juridice din zona inteligenței artificiale, punând accent pe importanța care trebuie acordată drepturilor omului și pe armonizarea legislației cu alte state pentru a evita competiția neloială. “Foarte multe țări au venit cu reglementări în acest domeniu pentru că AI-ul ca orice tehnologie noua a fost folosit și în situații malițioase, cum ar fi domenii capabile să manipuleze oamenii în a lua anumite decizii”, a punctat Sergiu Vasilescu, Managing Partner, VD Law Group.

De asemenea, influencerul de pe rețelele sociale Selly a oferit perspective asupra rolului inteligenței artificiale în crearea și consumul de conținut, oferindu-ne o privire asupra peisajului media care urmează.

Suntem mândri că, în cadrul AI Expo Europe, am reușit să aducem reprezentanți de top ai celor mai importanți jucători din industria globală a inteligenței artificiale, acestia fiind pentru prima data la noi in țară. De asemenea, lideri din sectorul public, precum domnul ministru Bogdan Ivan și domnul Mircea Geoană, au deschis cele două zile de eveniment, subliniind sprijinul lor pentru dezvoltarea tehnologiei și angajamentul de a susține acest domeniu în România. Țara noastră are aceleași oportunități ca orice alt stat de a deveni un hub major în inovația AI, pornind de la aceleași premise. AI Expo Europe va avea loc anual, cu ambiția de a deveni cel mai important eveniment din această industrie in Europa, având ca gazdă orașul București”, a declarat Ruxandra Tătaru, CEO-ul evenimentului AI Expo Europe.

Pe parcursul celor doua zile de conferințe despre Inteligența Artificială, publicul prezent la AI Expo Europe s-a informat, s-a educat și s-a inspirat din discursurile tuturor speakerilor; a aflat cum își pot face viața mai ușoară prin soluții AI, cum își pot scala business-urile ori integra AI-ul în domeniul de activitate în care se află, dar mai ales ce aplicații pot folosi în viață de zi cu zi pentru a avea o viață mai prosperă, eficientă, creativă, sănătoasă și de ce nu… mai lungă!

Live-urile talk-urilor creative pot fi urmarite pe pagina de Facebook a evenimentului: www.facebook.com/aiexpoeurope