Zelenski spune că rușii au ucis zeci de mii de oameni doar în Mariupol: L-au distrus complet, l-au ars din temelii

Zelenski spune că rușii au ucis zeci de mii de oameni doar în Mariupol: L-au distrus complet, l-au ars din temelii

Președintele ucrainean Vlodimir Zelenski s-a adresat, luni, Parlamentului sud-corean. El a vorbit despre atrocitățile comise de ruși în cele 47 de zile de război, susținând că doar în Mariupol au fost uciși ”zeci de mii de oameni”.

Zelenski a avertizat și că rușii masează zeci de mii de trupe pentru o nouă ofensivă, referindu-se, probabil, la bătălia din Donbas.

”Trupele ruse au început asediul Mariupolului la începutul lui martie. Deja la mijlocul lunii, autoritățile locale au spus că 80-90% din oraș e distrus și estimau mii de morți.

ADVERTISING

Pe 7 aprilie, primarul din Mariupol, Vadim Boicenko a spus că cel puțin 5.000 de oameni au murit în oraș. Înainte de război, populația Mariupolului era de aproximativ 430.000 de locuitori. Potrivit primarului, în jur de 100.000 de oameni încă erau în oraș la începutul lui aprilie.

Rușii au distrus complet Mariupolul și l-au ars din temelii. Cel puțin zeci de mii de cetățeni din Mariupol trebuie să fi murit. Dar pentru Rusia, Mariupolul este un exemplu. Doamnelor și domnilor, am văzut multă distrugere de acest fel în secolul 20”, a spus Zelenski, potrivit Meduza.io.

ADVERTISING

Război în Ucraina, Ziua 47 - Vezi desfășurarea evenimentelor

El a adăugat că Coreea de Sud poate ajuta cu arme și echipamente, de la avioane la tancuri.

Coreea de Sud a alocat până acum ajutoare de 800.000 de dolari, dar nu arme letale. Recent Seulul a refuzat o cerere a Kievului de a trimite arme și muniție antiaeriană, spunând că nu își permite, având în vedere propriile provocări de securitate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇