Zeci de oameni izolați de viituri au fost salvați cu elicopterul. Sute de case și drumuri inundate (Foto&Video)

Zeci de oameni izolați de viituri au fost salvați cu elicopterul. Sute de case și drumuri inundate (Foto&Video)

Precipitațiile abundente din ultimele zile produc pagube din ce în ce mai semnificative.

Doar în ultimele 24 de ore, pompierii au evacuat apa din 25 de case, 346 de curți, 73 de beciuri/subsoluri și de pe 11 străzi, conform IGSU.

O situație deosebită s-a produs în localitatea Fârdea, din județul Timiș, de unde au fost evacuate 8 persoane surprinse de creșterea rapidă a nivelului apei.

Un caz similar a fost în localitatea Oțelu Roșu, din județul Caraș-Severin. Aici 20 de persoane, printre care și 12 copii, au râmas izolate de viitură în 2 locuințe. Ele au fost evacuate din zona de pericol pe cale aeriană.

ADVERTISING

De asemenea, la nivelul județului Caraș-Severin, din 5 localități au mai fost evacuate sau s-au autoevacuat din cauza viiturilor 50 de persoane.

Mai multe drumuri au fost inundate

Traficul rutier este oprit pe un drum național (DN 58/CS) și trei drumuri județene (DJ 131A, DJ 137, DJ 137A /HR). Circulația a fost temporar afectata pe nouă drumuri naționale (DN 57, DN 6, DN 68/CS, DN 1R/CJ, DN 74/HD, DN 22D/TL, DN 17B/NT, DN 16/MS, DN 1F/CJ). Probleme au fost și pe trei drumuri județene (DJ 106, DJ 106A/SB și DJ 242/GL).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În județul Caraș-Severin, în localitățile Obreja și Ciuta, este riscul de rupere a digului de protecție pe râul Bistra. De aceea, au fost luate măsuri pentru posibila evacuare a aproximativ 500 de persoane, anunta IGSU. În prezent, echipaje specializate acționează pentru consolidarea și supraînălțarea digului care protejează localitățile.

Vineri diminață, se mai intervine în Caraș-Severin și Cluj pentru evacuarea apei din curți și locuințe, precum și pentru consolidarea unui dig de protecție.

Cod roșu de inundații

Pericolul nu va trece nici în zilele următoare, având în vedere ca există atenționări de vreme rea valabile până luni. În plus, este cod roșu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş şi Caraș.

ADVERTISING

Citește și:

Efectele furtunilor se agravează: Sute de case inundate, alunecări de teren și oameni aproape luați de viituri (Foto&Video)

Ce a rămas în urma furtunilor de ieri: Apă până la jumătatea mașinilor, locuințe inundate și un drum surpat de viituri

Apele fac ravagii în țară: Sute de locuințe și instituții publice, inundate. Un barbat a rămas izolat pe o insulă

1-6
Foto: ISU Timiș
2-6
Foto: ISU Timiș
3-7
Foto: ISU Timiș
4-3
Foto: ISU Maramureș
5-2
Foto: ISU Caraș-Severin
6-4
Foto: ISU Caraș-Severin
Video: IGSU
Video: IGSU

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇