Efectele furtunilor se agravează: Sute de case inundate, alunecări de teren și oameni aproape luați de viituri (Foto&Video)

Efectele furtunilor se agravează: Sute de case inundate, alunecări de teren și oameni aproape luați de viituri (Foto&Video)

Furtunile din ultimele zile au efecte din ce în ce mai grave. În timpul zilei de miercuri și in noaptea de miercuri spre joi pompierii au intervenit la sute de urgențe.

Ei au scos apa din 500 de case, curți sau beciuri. Cele mai afectate județe au fost Arad, Bihor, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara și Maramureș.

IGSU a anunțat că traficul rutier a fost temporar afectat pe 5 drumuri naționale (DN 1A intersecție cu DNCB/B-IF, DN 57B/CS, DN 16/MS, DN 22D și DN 22A/MS). Au fost afectate 3 drumuri județene (DJ 703K/AG, DJ 764F/BH și DJ 668/HD), atât din cauza acumulării de apă și aluviuni pe carosabil, cât și a căderilor de pietre.

ADVERTISING

O situație deosebită s-a produs în localitatea Șurbești, județul Maramureș. Aici, pompierii au reușit să evacueze 3 persoane care erau în pericol de a fi surprinse de viitură. După retragerea apelor, oamenii s-au întors în locuințe.

Și pompierii din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, s-au confruntat cu o situație specială. Ca urmare a precipitațiilor s-a produs o alunecare de teren, iar frontul alunecării s-a oprit la 5 m față de o gospodărie.

Pompierii ne-au informat că nu au fost afectate locuințe și nu au rezultat victime, însă, în mod preventiv, au fost evacuate câteva persoane. Este vorba despre doi adulți și un copil.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Autoritățile atrag atenția încă o dată oamenilor să ia în serios pericolul la care se supun atunci când nu iau în considerare avertizările meteorologilor. Astfel, pompierii recomandă respectarea următoarelor măsuri:


• Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul.
• Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată.
• În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

Iată cu ce situații s-au confruntat pompierii din Hunedoara și Maramureș

1-5
Foto: ISU Hunedoara
Video: ISU Maramureș
Video: ISU Maramureș

Și în Arad s-au produs viituri

2-5
Foto: ISU Arad
3-6
Foto: ISU Arad

Pompierii au avut intervenții dificile și in Bihor și Vâlcea

4-2
Foto: ISU Bihor
Video: ISU Vâlcea

Amintim că ANM a prelungit atenționările de vreme rea până sâmbătă

ADVERTISING

Citește și:

Apele fac ravagii în țară: Sute de locuințe și instituții publice, inundate. Un barbat a rămas izolat pe o insulă

Ce a rămas în urma furtunilor de ieri: Apă până la jumătatea mașinilor, locuințe inundate și un drum surpat de viituri


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇