Ce a rămas în urma furtunilor de ieri: Apă până la jumătatea mașinilor, locuințe inundate și un drum surpat de viituri

Ce a rămas în urma furtunilor de ieri: Apă până la jumătatea mașinilor, locuințe inundate și un drum surpat de viituri

Pompierii militari au avut din nou o zi și o noapte plină de intervenții din cauza furtunilor care au făcut prăpăd în mai multe localități din țară. Aceștia au intervenit în 53 de localități din 23 de județe pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente și vântul puternic.

Ce pagube au produs furtunile în Capitală

Și în București și Ilfov furtunile au creat probleme. Miercuri dimineață, pompierii au intervenit la 11 situații (5 în București și 6 în Ilfov) pentru extragerea apei acumulate în subsolul locuințelor sau pe carosabil.

ADVERTISING

O situație dificilă este inregistrată pe Soșeaua București-Târgoviște. Aici pompierii intervin cu o motopompă pentru extragerea unei mari cantități de apa acumulată în pasajul rutier.

pod
Foto: ISU București-Ilfov
Video: ISU București-Ilfov

Astfel, pompierii au scos apa din 34 de locuințe, 80 de curți, 41 de beciuri/subsoluri și de pe 8 străzi. Totodată, din cauza vântului puternic, 4 copaci au căzut pe carosabil sau autoturisme provocand daune.

Unde au mai intervenit pompierii militari

Probleme mai mari au fost in județul Cluj, unde pompierii au intervenit în 8 localități, pentru evacuarea apei cu motopompe. Totodată, pe drumul național DN 1R, între localitățile Călățele și Dealul Negru traficul rutier este oprit din cauza surpării părții carosabile în urma unei viituri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În Argeș, Gorj, Ialomița și Teleorman apa a inundat 70 de gospodării.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe 1 drum național (DN 15/MS), 2 drumuri județene (DJ 108C/CJ și DJ 242H/GL) și este oprit pe 2 drumuri naționale (DN 57B/CS și DN 1R/CJ), respectiv pe 1 drum județean (DJ 108F/SJ).

Miercuri dimineața încă se mai intervine în județul Dâmbovița pentru evacuarea apei de pe o stradă și în județul Giurgiu pentru evacuarea apei dintr-o curte.

1-3
Foto: ISU Botoșani
2-3
Foto: ISU Botoșani
3-4
Foto: ISU Botoșani
Video: ISU Cluj
Video: ISU Cluj

Iată ce pagube au produs furtunile și zilele trecute

ADVERTISING

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile zilele următoare, pentru că ploile nu par să se oprească, nici măcar în Capitală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇