Furtunile au făcut ravagii în țară: Copaci doborâți de vânt, acoperișuri desprinse și case inundate

Furtunile au făcut ravagii în țară: Copaci doborâți de vânt, acoperișuri desprinse și case inundate

Furtunile din ultimele 24 de ore au produs pagube considerabile la nivel național. Conform pompierilor, au fost inundate mai multe locuințe și curți, iar câteva autoturisme au fost avariate de copacii doborâți de vânt. Și câteva acoperișuri au fost desprinse.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost emise 14 atenționări și avertizări. Acestea au vizat intensificări puternice ale vântului, averse torențiale, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelii și viituri rapide pe râurile mici.

În urma furtunilor au fost înregistrate pagube în 37 localități din 17 județe. Județele afectate au fost Alba, Argeș, Brașov, Bistrița Năsăud, Bihor, Covasna, Călărați, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialomița, Mureș, Neamț, Sibiu, Timiș și Vâlcea.

ADVERTISING


IGSU transmite că, duminică și pe timpul nopții, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 12 locuințe, 60 de curți și 46 de beciuri/subsoluri.

De asemenea, din cauza vântului puternic, cinci acoperișuri s-au desprins, iar șase copaci au căzut pe carosabil sau pe linii electrice. Din aceste cauze au fost avariate 3 autoturisme.

Județele cele mai afectate de precipitațiile abundente și de vântul puternic au fost Caraș-Severin, Hunedoara și Vâlcea. Aici pompierii au intervenit la nivelul a 16 localități.

IGSU informează că, în condițiile emiterii avertizărilor, au fost transmise și mesaje prin sistemul RO-ALERT.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată urmările furtunilor din județul Timiș

WhatsApp-Image-2020-06-15-at-08.04.42
WhatsApp-Image-2020-06-15-at-08.04.45
WhatsApp-Image-2020-06-15-at-08.04.46

Iată ce a urmat în județul Giurgiu

WhatsApp-Image-2020-06-15-at-08.05.14
WhatsApp-Image-2020-06-15-at-08.05.16

Amintim că până mâine la ora 10.00 este în vigoare un cod galben de furtuni valabil pentru întreaga țară.

În aceste condiții, pompierii fac apel către cetățeni să curețe șanțurile și rigolele de scurgere. Mai mult, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, oamenii sunt rugați să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇