Apele fac ravagii în țară: Sute de locuințe și instituții publice, inundate. Un barbat a rămas izolat pe o insulă

Apele fac ravagii în țară: Sute de locuințe și instituții publice, inundate. Un barbat a rămas izolat pe o insulă

Furtunile de ieri au creat probleme în toată țara. Sute de locuințe și câteva instituții publice au fost inundate. Un bărbat din județul Bacău a fost salvat, după ce a rămas izolat pe o insulă.

În total, pompierii au intervenit în 32 de localități din 20 de județe pentru a acorda ajutor, conform IGSU. Cele mai afectate au fost județele Argeș, Hunedoara, Ialomița și Maramureș, unde pompierii au intervenit în 12 localități.

Astfel, pompierii au evacuat apa din 140 de locuințe, 148 de curți, 94 de beciuri/subsoluri, 106 anexe gospodărești, 8 instituții publice și de pe 21 de străzi.

ADVERTISING

Traficul rutier a fost temporar afectat pe 2 drumuri naționale (DN 7/AR și DN 18/MM), 3 drumuri județene (DJ 137, DJ 137A/HR și DJ 411/GR) și este oprit pe un drum județean (DJ 131A/HR).

Zeci de oameni au rămas izolați din cauza furtunilor

Pompierii s-au confruntat cu o situație deosebită în localitatea Urechești din județul Bacău. Aici o persoană a rămas izolată pe o insulă, în apele râului Trotuș, dar a fost salvată.

Un alt caz care a dus la izolarea a 35 de persoane s-a produs în județul Maramureș, localitatea Leordina, unde un podeț a fost rupt de viitură.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marți dimineața încă se intervine în Harghita și Maramureș, pentru decolmatarea albiei cursurilor de apă și repararea unor poduri sau podețe rutiere.

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, pompierii recomandă respectarea următoarelor măsuri:
• Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul.
• Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată.
• În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

ADVERTISING

Amintim că  Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, două atenționari de tip cod galben și portocaliu de furtuni. Cel galben este valabil pentru toată țara și a intrat în vigoare marți la ora 10:00, urmând să expire joi la ora 10:00. Cel portocaliu intră în vigoare marți la ora 12:00 și expiră la ora 23:00.

Și luni au fost inregistrate numeroase pagube produse de furtuni.

1-2
Foto: ISU Maramureș
2-2
Foto: ISU Maramureș
Video: ISU Maramureș
Video: ISU Maramureș
arges
Foto: ISU Arges
Ialomita
Foto: ISU Ialomița

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇