Ploi în toată țara până joi: Cod portocaliu si galben de furtună de la ANM

Ploi în toată țara până joi: Cod portocaliu si galben de furtună de la ANM

Nu scăpăm de furtuni în zilele următoare. Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, noi atenționari de tip cod galben si portocaliu de furtuni. Aceastea sunt valabile pentru toată țara.

Codul portocaliu intră în vigoare marți la ora 12:00 și expiră la ora 23:00.  Acesta vizează Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și local Muntenia. Aici vor fi perioade cu ploi torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

ADVERTISING

Vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70...80 km/h), vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

Codul galben intră în vigoare marți la ora 10:00 și expira joi la ora 10:00.

În acest timp, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

ANM avertizează ca gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

Iată ce temperaturi se anunță marți și miercuri în țară

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇