Ploi în toată țara până joi: Cod portocaliu si galben de furtună de la ANM

Ploi în toată țara până joi: Cod portocaliu si galben de furtună de la ANM

Nu scăpăm de furtuni în zilele următoare. Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, noi atenționari de tip cod galben si portocaliu de furtuni. Aceastea sunt valabile pentru toată țara.

Codul portocaliu intră în vigoare marți la ora 12:00 și expiră la ora 23:00.  Acesta vizează Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și local Muntenia. Aici vor fi perioade cu ploi torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h), vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

Codul galben intră în vigoare marți la ora 10:00 și expira joi la ora 10:00.

În acest timp, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

ANM avertizează ca gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

Iată ce temperaturi se anunță marți și miercuri în țară

A.G.