ANM a prelungit atenționările de vreme rea până sâmbătă. Vin vijelii și grindină și în Capitală

ANM a prelungit atenționările de vreme rea până sâmbătă. Vin vijelii și grindină și în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat atenționările de vreme rea valabile pentru următoarele zile.

Astfel, de la ora 12:00 până la ora 23:00 va fi în vigoare un cod portocaliu de furtuni. Miercuri la amiază și la începutul nopții de miercuri spre joi, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Moldova vor fi perioade cu averse torențiale.

Se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. De asemenea, vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.

ADVERTISING

Până joi dimineață la ora 10:00 va fi în vigoare un cod galben de ploi. In cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

cod-galben-si-portocaliu

Apoi, va urma un nou cod galben. Acesta va intra în vigoare joi la ora 10:00 și va expira sâmbătă la ora 10:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

cod-galben

Cum va fi vremea în Capitală

În București, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină.

ADVERTISING

În tot intervalul de prognoză se vor acumula cantități importante de apă, iar pentru secvențe scurte de timp se vor depăși 15…25 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 26 de grade, iar cele minime între 15 și 17 grade.

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇