Furtunile nu se opresc nici luni. Avertizările de vijelii au fost extinse

Furtunile nu se opresc nici luni. Avertizările de vijelii au fost extinse

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, vineri, atenționările de vreme rea. Cel puțin până luni nu vom scăpa de vijelii.

Astfel, de vineri de la ora 10:00 până sâmbătă la ora 10:00 va fi în vigoare un cod galben de vreme rea. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De vineri de la ora 12:00 până sâmbătă la ora 02:00 va fi cod portocaliu de furtuni. Acesta vizează Maramureșul, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nordul Munteniei, precum și zonele montane. Aici vor fi intervale cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse, 50...80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

cod-portocaliu
Foto: Administrația Națională de Meteorologie

De sâmbătă de la ora 10:00 și până luni la ora 10:00 va fi în vigoare un cod galben de vijelii valabil pentru toată țara. Vor fi perioade cu frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

cod-galben-2
Foto: Administrația Națională de Meteorologie

Cum va fi vremea în Capitală

În București până luni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. După-amiaza și la începutul nopților vor fi averse puternice, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină și vijelii.

ADVERTISING

Se vor acumula cantități importante de apă, iar pentru secvențe scurte de timp se vor depăși 15…25 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 și 28 de grade, iar cele minime vor fi de 14…16 grade.

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇