Avertizările cod galben de vijelii au fost extinse până duminică. Cum se anunță vremea în Capitală

Avertizările cod galben de vijelii au fost extinse până duminică. Cum se anunță vremea în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, joi, atenționările de vreme rea. Astfel, codul portocaliu vizează acum mai puține județe, însă unul dintre codurile galbene a fost prelungit până duminică.

Iată avertizările actualizate:

De joi dimineață de la ora 10:00, până vineri la ora 10:00, este în vigoare un cod galben de vijelii, conform ANM. În cea mai mare parte a țării vor fi descărcări electrice, ploi torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

ADVERTISING

De joi de la ora 12:00 până la ora 23:00 este în vigoare un cod portocaliu de furtuni, valabil pentru  în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și zonele montane. Aici vor fi ploi torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.

cod-portocaliu-si-galben
Foto: Administrația Națională de Meteorologie

De vineri dimineață de la ora 10:00, până duminică la ora 10:00 va fi în vigoare un cod galben de furtuni valabil pentru toată țara.  Vor fi descărcări electrice, ploi torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

cod-galben-1
Foto: Administrația Națională de Meteorologie

Cum va fi vremea în Capitală

Pâna duminică dimineață, în București vremea se va menține instabilă. Mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 24 și 26 de grade, iar cele minime vor fi de 16...17 grade.

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇