Vremea extremă a ucis cinci oameni în Italia: Sudul arde, iar nordul e răvășit de furtună (Foto&Video)

Vremea extremă a ucis cinci oameni în Italia: Sudul arde, iar nordul e răvășit de furtună (Foto&Video)

Cel puţin cinci persoane au fost găsite moarte în Italia, în urma unor furtuni violente din nordul ţării şi a unor incendii de vegetaţie în Sicilia, ceea ce ar putea determina guvernul să declare stare de urgenţă în regiunile cele mai afectate.

O fată de 16 ani, aflată într-o excursie cu cortul, se numără printre cele două persoane care au murit în urma furtunilor care au lovit nordul Italiei, a declarat premierul Giorgia Meloni.

Adolescenta a fost ucisă când un copac a căzut peste cortul ei, în timpul unei furtuni puternice. Fata era într-o tabără de cercetaşi în apropiere de Brescia, transmite AFP.

ADVERTISING

Luni, o femeie de vârstă mijlocie a murit după ce a fost lovită, de asemenea, de un copac căzut în Lissone, la nord de Milano.

Meloni a confirmat cele două decese "tragice" din cauza vremii nefavorabile şi a transmis condoleanţe familiilor.

Locuitorii din Milano au raportat ploi torenţiale şi grindină în primele ore ale dimineţii de marţi, care au inundat străzile şi au dezrădăcinat copaci, dintre care mulţi au căzut pe maşini parcate.

Maltempo, dopo il nubifragio Milano è una giungla. Alberi per strada e disagi per i pedoni

Dar chiar dacă nordul a fost udat, valul de căldură din sud a persistat, cu temperaturi de 47,6 grade Celsius înregistrate luni în oraşul Catania din estul Siciliei. Cadavrele a două persoane în vârstă de 70 de ani au fost găsite într-o casă distrusă de flăcări, în timp ce o altă femeie de 88 de ani a fost găsită în apropiere de oraşul sicilian Palermo, potrivit rapoartelor mass-media de marţi seară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şi la noi avem alerte meteo de furtuni: Vin vijelii puternice cu rafale peste 100 km/h, pe fond de cod roșu de căldură extremă

Stare de urgenţă

Preşedintele regional al Siciliei, Renato Schifani, a declarat că intenţionează să ceară guvernului, înainte de o reuniune a miniştrilor care va avea loc miercuri, să declare stare de urgenţă pentru insula mediteraneană.

Pompierii de pe insulă au petrecut o noapte întreagă luptând cu incendiile, dintre care unul s-a apropiat atât de mult de aeroportul din Palermo încât acesta a fost închis timp de câteva ore marţi dimineaţă.

Departamentul de Protecţie Civilă din Italia a raportat marţi "incendii extinse" în sudul ţării, precizând că a fost solicitat sprijin aerian pentru nouă incidente în Sicilia, nouă în Calabria şi unul în Sardinia.

Incendi in Sicilia, il lavoro dei Vigili del Fuoco per spegnere le fiamme

"Ne confruntăm în Italia cu una dintre cele mai complicate zile din ultimele decenii - ploi torenţiale, tornade şi grindină uriaşă în nord, precum şi căldură toridă şi incendii devastatoare în centru şi sud", a declarat ministrul Protecţiei Civile, Nello Musumeci.

Scriind pe Facebook, el a adăugat: "Tulburarea climatică care a lovit ţara noastră ne cere tuturor... o schimbare de atitudine".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇