Codul roșu a făcut prăpăd la Oradea: Efectele unei furtuni ca o tornadă, cum nu s-a mai văzut (Foto&Video)

Codul roșu a făcut prăpăd la Oradea: Efectele unei furtuni ca o tornadă, cum nu s-a mai văzut (Foto&Video)

A fost cod roşu de vreme rea marţi seara în Bihor. Iar furtuna a făcut ravagii în Oradea.

O persoană a fost rănită, fiind transportată la spital, după ce o fereastră s-a spart.

Pompierii au avut zeci de intervenţii pentru îndepărtarea copacilor căzuţi din cauza vântului în judeţ.

Imagini surprinse de localnici arată maşini avariate de copaci căzuţi sau de elemente de construcţie desprinse. 

De asemenea, acoperişul Bibliotecii Universităţii Oradea a fost smuls de vânt, scrie News.ro. 

Presa locală transmite că o bună parte din oraș și în multe localități din județ furnizarea curentului electric a fost întreruptă din cauza stâlpilor sau arborilor prăbușiți peste liniile de alimentare cu energie.

ADVERTISING

Din această cauză, şi circulația tramvaielor a fost întreruptă.

Tornadă în Oradea și în Bihor. Imobile și acoperișuri distruse, arbori smulși din rădăcină. Blocaje pe bulevarde și străziDetalii: https://bit.ly/43VRS7T

Publicată de Bihor Online - Bihon.ro pe Marţi, 25 iulie 2023

Trotuarele din toate cartierele sunt pline de țiglă spartă, iar oamenii au început deja să curețe resturile de ceramică și să repare acoperișurile.

Vijelia cu aspect de tornadă, vântul extrem de puternic și ploaia abundentă au împiedicat vizibilitatea pentru câteva minute, îndoind și dărâmând indicatoarele rutiere.

Dezastru în Oradea 🥺 un oraș distrus în urma furtunii 🥺Sursa : Info trafic Bihor & Oradea

Publicată de Andreea Aftene pe Marţi, 25 iulie 2023

"Pompierii militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea, Detaşamentului Salonta, Detaşamentului Marghita şi Staţiei Aleşd intervin cu autospecialele, echipamentele şi accesoriile din dotare pentru înlăturarea efectelor furtunilor manifestate în judeţ.

ADVERTISING

Pompierii Detaşamentului Salonta au degajat zeci de copaci care blocau traficul pe DN 79, între localităţile Mădăras şi Salonta, urmând să intervină pentru înlăturarea copacilor căzuţi pe mai multe străzi din Salonta”, a transmis, marţi, ISU Bihor.

Avertizarea meteo - Cod Roșu (furtuni) - s-a manifestat ca atare la Bihor. 25 iulie 2023Foto via Info Trafic Oradea, BihorArmanda Filipine & revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicată de Braila Chirei pe Marţi, 25 iulie 2023

Şi pompierii din Oradea acţionează în tot oraşul, unde vântul puternic a desprins acoperişurile mai multor imobile şi a doborât mai mulţi copaci pe carosabil şi autoturisme.

ADVERTISING

”În Oradea, pompierii militari paramedici din cadrul Detaşamentului 2 Oradea au acordat îngrijirile necesare unei persoane rănite în urma spargerii unei ferestre, transportând-o ulterior la spital”, au mai precizat pompierii.

FOTOGALERIE. Furtuna la lovit Oradea şi vine spre Satu Mare. Anunţul meteorologilor ⬇️⬇️⬇️FOTO: Info Trafic Oradea, Bihor

Publicată de PortalSM pe Marţi, 25 iulie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇