Vela se va lăuda săptămânal cu acţiunile MAI: Suntem o țară sigură... vom reuși să avem o Românie sigură!

Vela se va lăuda săptămânal cu acţiunile MAI: Suntem o țară sigură... vom reuși să avem o Românie sigură!
Ministrul Marcel Vela a susținut declarații de presă la sediul MAI, alături de Bogdan Despescu și Alexandru Scurtu

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a susținut, vineri, o declarație de presă de la sediul MAI.

El a fost însoțit de Bogdan Despescu (stânga foto), secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și fost șef al Poliției Române, și chestorul Alexandru Scurtu (dreapta foto), director al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

Ministrul Vela a anunțat că, de acum încolo, în fiecare vineri va fi prezentat un bilanț al acțiunilor MAI care au loc în cursul săptămânii respective.

Din această săptămână, în fiecare zi de vineri, vom prezenta acțiunile care au loc în cursul săptămânii, pentru ca dvs., presa, și cetățenii să fiți la curent cu toate operațiunile, misiunile și acțiunile MAI în combaterea infracționalității.

Pentru că acest fenomen criminogen se manifestă prin forme agresive și trebuie să fiți la curent cu activitatea noastră. MAI are reacții unitare, structurate și eficiente.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne
ADVERTISING

Ținta, grupurile infracționale

Ministrul a mai spus că MAI are planuri comune de acțiune cu alte instituții în strategii ”țintite pe grupurile infracționale”.

După ce ne-a zis că România e deja o ţară sigură, ministrul a promis că o să facă România o ţară sigură, aşa cum toţi ne dorim să fie!

Iată citatul exact:

Cetățenii onești ai țării nu ar trebui să se teamă. Suntem o țară sigură în ce privește ordinea publică. Autoritățile cu atribuții  în gestionarea siguranței cetățenilor trebuie să aibă maturitate, înțelepciune și profesionalism, pentru ca toți cetățenii să se simtă în siguranță.

Încă de la începutul mandatului am susținut faptul că am toleranță zero față de încălcarea legii, cu atât mai mult dacă există un angajat al MAI care nu a înțeles de partea cărei baricade se află (...)

Vă asigur, încă o dată, că orice cetățean care încalcă legea va suporta rigorile ei. Iar cetățenii cinstiți vor fi protejați. Ne dorim cu toții o țară normală în care să ne creștem copiii în siguranță. Să nu ne fie frică să ieșim pe stradă. Sunt convins că vom reuși să avem o Românie sigură și așa o să o și predăm generațiilor viitoare.

Marcel Vela
ADVERTISING

Cătălin Predoiu spune că interlopii încearcă să penetreze structurile statului, dar susține că acum situația e sub control

Despescu: Ofensiva MAI va continua

Apoi, ministrul de Interne i-a dat cuvântul lui Bogdan Despescu, care a început să înşire misiunile MAI din această săptămână, pentru a dovedi că autorităţile îşi fac datoria.

”În ultimele 7 zile au fost organizate 20 de acțiuni de amploare, în cadrul cărora s-au desfășurat 120 de percheziții, care au vizat persoane suspecte de săvârșirea unor infracțiuni.

Vă prezint câteva exemple:

  • Astăzi au fost făcute 41 de percheziții domiciliare, în 11 județe, pentru combaterea infracționalității;
  • Perchezițiile sunt derulate în dosare penale ce vizează tâlhărie, respectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj sau uz de armă;
  • Până acum, la descinderile de azi au fost ridicate mai multe obiecte obținute din activități infracționale;
  • Ieri (joi - n.red.), în urma acțiunilor desfășurate de polițiști, au fost prinse în flagrant două persoane, care aveau 4 arme letale, o grenadă, 600 de cartușe. În cauză, sunt continuare cercetările pentru tragerea la răspundere a infractorilor”.
ADVERTISING

Iohannis, despre clanurile interlope: Anii de guvernare PSD, cu cizma pe gâtul justiției, se văd acum pe străzi

Secretarul de stat a punctat că ofensiva declanșată de Ministerul de Interne va continua, iar în perioada următoare ”o să vă aducem la cunoștință și alte activități desfășurate”.

Obiectivul nostru este siguranța comunității. Pentru asta suntem aici

Bogdan Despescu
despescu
Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, la conferința de presă de la sediul MAI
Foto: Captură Facebook/ MAI

Scurtu: Persoanele vizate sunt cele certate cu legea

La rândul său, Alexandru Scurtu, director al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, a spus și el că prioritară este destructurarea grupurilor infracționale, ca şi cum nu asta ar fi deja misiunea Poliţiei.

Vreau să menționez că prioritatea zero este destructurarea grupurilor infracționale. Pentru atingerea obiectivului, structurile de Acțiuni Speciale au participat la toate acțiunile de amploare. Am fost și vom fi acolo unde situația impune prezența noastră.

Persoanele vizate sunt persoanele certate cu legea. În cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale avem un crez: luptătorii nu vorbesc, ei fac. Prin faptele noastre vrem să evidențiem că singura instituție care arondează România și o împarte în arii de responsabilitate este MAI.

Alexandru Scurtu
scurtu
Alexandru Scurtu, director al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, la conferința de presă de la sediul MAI
Foto: captură video Facebook/ MAI

În final, ministrul Vela a luat din nou cuvântul și a adresat un mesaj ”clanurilor, interlopilor și răufăcătorilor˝:

Suntem cu ochii pe voi!

Marcel Vela
https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/2759487577668824/

Contextul

Declarațiile de la Ministerul de Interne, care au acordat câteva secunde clanurilor și interlopilor, vin în condițiile în care un lider al clanului Duduianu a fost ucis la începutul săptămânii.

Denumit ”Pian” (Emi Pian), acesta era considerat unul dintre cei mai influenţi interlopi din România.

Bătaie între clanuri în Bucureşti. Un om a murit, altul e în stare gravă

Priveghiul s-a desfășurat în plină pandemie, iar sute de persoane s-au strâns să-și ia rămas bun de la liderul clanului.

Asta deși, în starea de alertă în care ne aflăm, la astfel de evenimente pot participa maximum 50 de persoane (în aer liber) sau 20 (în interior). Bineînțeles, cu respectarea măsurilor de igienă impuse de măsurile antiCOVID-19.

Din imaginile care au apărut în mediul online, se poate observa că oamenii nu purtau măști sanitare și nici nu respectau distanțarea socială.

În schimb, polițiștii și jandarmii au păzit în continuu vila lui Emi Pian, de frica unui ”război între clanuri”.

Zona a fost supravegheată și din aer, cu un elicopter.

Aceștia au cerut familiei lui Pian să aducă la priveghi măști și dezinfectant pentru toți participanții, potrivit Digi24.

"Azi avem un altfel de abordare, am suplimentat forțele. În niciun caz nu sunt bucureștenii în pericol. Monitorizăm activitatea, astfel încât astfel de evenimente să nu mai aibă loc", a declarat comandantul Poliției Capitalei, Bogdan Berechet.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇