Varianta Omicron a noului coronavirus a devenit dominantă în Portugalia

Varianta Omicron a noului coronavirus a devenit dominantă în Portugalia

Varianta Omicron a noului coroanvirus a devenit dominată în Portugalia, care a înregistrat în Ajunul Crăciunului un nou ”record” de cazuri de Covid-19 din ianuarie încoace, a anunţat Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS), relatează AFP.

”Varianta Omicron este deja dominantă în Portugalia”, iar numărul cazurilor era ”estimat la 61,5% la 22 decembrie”, anunţă într-un comunicat DGS, care precizează că mortalitatea şi spitalizările la terapie intensivă rămân ”stabile”.

Portugalia a înregistrat vineri, în Ajunul Crăciunului, 11 morţi şi 12.943 de cazuri în 24 de ore, un ”record” de la 29 ianuarie.

ADVERTISING

Ea a fost afectată la începutul anului de un val violent de contagiune, care i-a copleşit serviciile spitaliceşti.

În lupta împotriva acestei creşteri a contaminărilor, Portugalia a adoptat o serie de măsuri noi - inclusiv munca la distanţă obligatorie, prezentarea unui test pentru a asista la un spectacol sau la un eveniment sportiv şi închiderea barurilor şi discotecilor.

Guvernul a restabilit la începutul lui decembrie mai multe măsuri de control sanitar, cu scopul de a lărgi purtarea măştii de protecţie, certificatul de vaccinare şi testele de depistare.

ADVERTISING

În vederea reducerii contactelor la adunărilepentru sărbătorile de la sfârşitul anului, Executivul a anunţat la 25 noiembrie o prelungire a vacanţei şcolare şi obligativitatea muncii la distanţă în prima săptămână a lui ianuarie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇