Un consultant în turism spune cum s-a ajuns la situația din Mexic și ce trebuie făcut: Pentru unii pașaportul românesc este ca o piatră de moară

Un consultant în turism spune cum s-a ajuns la situația din Mexic și ce trebuie făcut: Pentru unii pașaportul românesc este ca o piatră de moară

Consultantul în turism Razvan Pascu a vorbit, miercuri seara, despre situația românilor blocați în Cancun, criticând aspru angajații ambasadei din Mexic, despre care spune că sunt incompetenți și ar trebui schimbați.

„Se știe de ani de zile în industria de turism că uneori li se interzice intrarea în Mexic unora dintre români. E la fel că la SUA, au dreptul să îți interzică intrarea, iar faptul că ai ajuns până acolo nu îți garantează intrarea.

S-a mai întâmplat asta de multe ori, până acum doar în aeroportul din Mexico City, și niciodată unui grup așa de mare, ci doar specific anumitor persoane. Niciodată nu au fost explicații, iar asta este cel mai ciudat lucru care se întâmplă și pe care nimeni nu îl înțelege", a scris Răzvan Pascu pe Facebook.

ADVERTISING

El a precizat că principalele probleme ar fi legate de imigratia ilegala in SUA, pentru că ar exista tot mai mulți români care merg în Mexic cu această intenție.

"De asemenea, românii sunt printre naționalitățile cu cele mai multe infracțiuni în Mexic, cele mai multe fiind legate de fraude cu bancomate sau cu carduri bancare și tentative de trecere ilegală a frontierei cu SUA", a punctat el.

"Eu am fost de mai multe ori în Mexic, cu sute de turiști până acum. Nimeni dintre cunoscuții mei care au călătorit în Mexic, probabil peste 500 de astfel de persoane pe care le știu personal (dintre care aprx 300 cu care am fost chiar eu) nu au avut probleme. Ultima dată când am fost în Mexic, acum o luna cu peste 120 de turiști, nu ne-a ținut pe niciunul mai mult de un minut la Control Pașapoarte, am avut vouchere de cazare, extrase de cont, traseu turistic făcut de agenție…nicio problema nici acum și nici alte dați", a precizat consultantul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pascu a mai spus că una dintre persoanele care era cu el la coada la imigrări la intrarea în Mexic în decembrie a auzit români care vorbeau despre cum singurul lor motiv pentru care intră în Mexic este să treacă în SUA.  "Iar acum 1-2 luni în Mexic a fost destructurată o bandă de infractori români care făcea fraude cu carduri bancare. Și lista de infracțiuni poate continuă", a adăugat el.

Actuala problemă nu ar avea legătură cu pandemia

Pascu spune că situația nu ar avea absolut nicio legătură cu pandemia, așa cum lasă să se înțeleagă Ambasada României din Mexic.

"Care ambasada este, în opinia mea, absolut degeaba. Cele mai cretine răspunsuri sunt trimise turiștilor pe email de către ambasada României din Mexic și de luni de zile singurul lucru pe care îl scrie ambasada noastră de acolo atât în email-uri, cât și pe site-ul MAE, este că nu ne recomandă să călătorim în Mexic.

ADVERTISING

Dar nu există absolut nicio restricție oficială de călătorie pentru români sau europeni. MAE face asta doar că se se spele pe mâini și să fie acoperiți, iar același lucru se întâmplă pe site-ul MAE cu zeci de țări din lume. Dacă deschizi site-ul MAE te ingrozesti, pare că nicăieri în lume nu poți merge, iar asta se întâmplă de ani de zile, am mai vorbit de multe ori despre acest subiect – și nu are nicio legătură cu perioada de pandemie", a notat Răzvan Pascu.

Pascu: Angajații ambasadei din Mexic ar trebui schimbați de urgență, sunt de o incompetența fără margini

El a felicitat faptul că ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, se implică în această situație, dar a criticat angajații ambasadei.

"Înțeleg că ministrul Aurescu se implică în această situație, și mă bucur că o face, poate în acest fel aflăm și noi de ce pentru unii pașaportul românesc este că o piatră de moară.

Barem dacă există niște restricții pentru români, să le aflăm și noi oficial, nu așa că la loterie! În schimb, tot personalul ambasadei noastre din Mexic este efectiv degeaba, ar trebui schimbați de urgență, sunt de o incompetența fără margini și nu știu să fi ajutat concret pe niciun român.

Am zeci de feedback-uri și mesaje de la turiști pe acest subiect. Ba mai mult i-au încurcat. Sunt mii de români care au intrat în Mexic doar în ultimele luni și singurele informații oferite de ambasada sunt laconice și uneori chiar greșite", a continuat el

"Cred că mexicanii trebuie să vină cu niște explicații de urgență, dar la fel de mult cred că dacă ambasada noastră de acolo și-ar fi făcut treaba în ultimii ani, nu am fi ajuns aici. Repet, nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, dar este prima dată când un grup atât de mare este oprit cu totul", a mai spus consultantul în turism.

Amintim că mai mulţi turişti români sunt blocaţi pe aeroportul din Cancun, după ce autorităţile de frontieră mexicane au instituit controale mult mai stricte pe seama situației epidemiologice.

Citește mai multe informații despre acest subiect:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇