Un bulgar și mai mulți români au fost condamnați în SUA pentru spălare de bani

Un bulgar și mai mulți români au fost condamnați în SUA pentru spălare de bani

Un cetățean bulgar a fost condamnat în SUA într-un dosar privind organizarea unui grup infracțional transfrontalier online, în care au fost condamnați și mai mulți români.

Rossen Iossifov, proprietarul platformei de criptomonede RG Coins, este acuzat de spălare de bani și escrocherie, informează decrypt.co.

Potrivit Departamentului american de Justiție, Iossifov și membrii grupării au făcut cel puțin 900 de victime printre cetățenii americani.

ADVERTISING

Românii au postat anunțuri false pe site-uri cunoscute de licitații și vânzări online, precum Craigslist și eBay, pentru bunuri de mare valoare (cum ar fi vehicule), care nu existau de fapt.

Aceștia convingeau victimele să trimită bani pentru bunurile promovate și spuneau, de exemplu, că sunt soldați și au nevoie să vândă produsul înainte de a pleca în misiune.

Era folosită o schemă complexă pentru spălarea banilor. Mai exact, membrii din SUA acceptau plata, schimbau banii în monede virtuale și apoi transferau criptomonedele către asociații din străinătate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iossifov a fost acuzat că a spălat Bitcoin în valoare de peste 4,9 milioane de dolari. Se presupune că ar fi făcut acest lucru din septembrie 2015 până în decembrie 2018.

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇