Un bărbat din Vaslui care racola fetițe în scopuri sexuale nu va sta un minut după gratii şi va face muncă în folosul comunității, la primărie sau la... şcoală

Un bărbat din Vaslui care racola fetițe în scopuri sexuale nu va sta un minut după gratii şi va face muncă în folosul comunității, la primărie sau la... şcoală

Un bărbat de 53 de ani, acuzat de racolarea minorilor în scopuri sexuale, a fost condamnat la închisoare doar cu suspendare (deci nu va sta niciun minut la puşcărie) și 80 de zile de muncă în folosul comunității, la primărie sau chiar la școala din sat.

Bărbatul din Vaslui nu avea antecedente penale și a colaborat cu organele judiciare, ceea ce l-a ajutat să primească o pedeapsă ușoară, notează Libertatea.

O fetiță de zece ani i-a povestit mamei cum vecinul său, bărbatul în cauză, o ademenea cu bani.

ADVERTISING

„Profitand de faptul că au rămas singuri, inculpatul i-a propus persoanei vătămate să se întâlnească la casa fiului său, unde nu locuia nimeni, să se sărute și să facă prostii, promițându-i suma de 200 de lei.

Pe timpul discuției, inculpatul simula din poziția în care se afla un act sexual. Persoana vătămată s-a speriat și a plecat din curte, relatând celorlalți copii propunerea inculpatului și, ajunsă acasă, i-a povestit cele întâmplate mamei sale”, au informat anchetatorii despre unul dintre momente.

ADVERTISING

Mama fetei a sesizat Poliția când a aflat despre ce s-a întamplat, iar oamenii legii au descoperit că nu era prima dată când bărbatul proceda astfel.

Bărbatul a recunoscut toate faptele, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Acum, timp de doi ani, acesta va trebui să respecte un program de supraveghere și nu are voie să se apropie de victimă la mai puțin de 100 de metri.

ADVERTISING

De asemenea, trebuie să efectueze 80 de zile de muncă în folosul comunității la primărie sau la școala din sat.

Şeful Inspectoratului Școlar Vaslui, nemulțumit de decizie

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Loredana Roman, are nemulțumiri după această decizie.

„Noi avem personal în școli, nu știu dacă muncă în folosul comunității pot să facă la școală. De când sunt inspector general, nu mi s-a solicitat niciodată vreun acord în acest sens. Consider că astfel de măsuri (obligativitatea de a presta muncă în folosul comunității - n.red.) ar trebui să fie unele de protecție, nu să reprezinte un pericol.

Nu poți să trimiți o persoană condamnată pentru infracțiuni sexuale să lucreze în jurul școlilor. Noi avem îngrijitori care își fac treaba, nu se pune problema să facă altcineva munca lor”, a declarat Loredana Roman, pentru sursa citată.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇