Un autocar plin de români s-a răsturnat pe o autostradă în Italia UPDATE MAE a intrat pe fir

Un autocar plin de români s-a răsturnat pe o autostradă în Italia <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> MAE a intrat pe fir

Un autocar în care se aflau 56 de români, adulţi şi copii, s-a răsturnat, luni, pe autostrada A13 din Padova (Italia).

Autocarul plecase din Roma spre România. Mai multe persoane au fost transportate la spital.

Ca urmare a accidentului, traficul pe autostrada  A13 Bologna-Padova a fost blocat mai multe ore şi s-au format coloane lungi de mașini.

Comandantul poliţiei rutiere, Gianfranco Marturano, a declarat că urmează să fie clarificate cauzele accidentului, conform ilgazzettino.it.

El a precizat că autocarul spre îndrepta spre Veneţia, iar pe rampa de accelerare pentru a reveni pe autostradă şoferul a pierdut controlul. A fost testat pentru consumul de alcool, iar testul a fost negativ.

ADVERTISING

"Pe acea porţiune de drum viteza permisă este de 40 km/h, aşa că mergem să verificăm viteza pe care o avea şi motivul pentru care a ratat complet manevra. Vom verifica, de asemenea, timpii de conducere şi de odihnă. Chiar ar fi putut fi mult mai rău”, a spus Marturano.

Date despre răniţi de la MAE

Ministerul Afacerilor Externe s-a interesat de situaţia românilor implicaţi în acest accident şi a aflat că şapte persoane au fost rănite, trei fiind copii. Viaţa acestora nu este, însă, pusă în pericol.

Un reprezentant al Consulatului României la Trieste s-a deplasat la Padova şi se află în contact cu autorităţile competente (poliţie, spitale etc.), în vederea obţinerii unor detalii suplimentare despre accident şi pentru a acorda asistenţa consulară specifică în astfel de situaţii.

ADVERTISING

”Potrivit informaţiilor preliminare, obţinute de reprezentanţii oficiului consular, MAE informează că 7 cetăţeni români (3 minori şi 4 adulţi) sunt răniţi, fără a le fi pusă viaţa în pericol, şi au fost transportaţi de urgenţă la unităţi spitaliceşti din apropiere, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Ancheta autorităţilor italiene competente cu privire la circumstanţele producerii acestui incident este în desfăşurare”, a transmis MAE.

Firma de transport proprietară a autocarului va asigura preluarea celorlalţi pasageri şi transportul în România.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇