Un agent din unitatea de elită a poliției londoneze a recunoscut că e violator în serie

Un agent din unitatea de elită a poliției londoneze a recunoscut că e violator în serie

Ofițerul David Carrick, un agent din trupele de elită ale poliţiei metropolitane britanice, a recunoscut că este un violator în serie care a săvârșit zeci de infracțiuni sexuale timp de 20 de ani.

Bărbatul de 48 de ani s-a folosit de poziția sa pentru a comite infracțiunile, potrivit BBC şi The Guardian.

David Carrick a recunoscut 49 de capete de acuzare, unele dintre ele detaliind infracţiuni multiple împotriva a 12 femei. Individul s-a declarat vinovat de 24 de capete de acuzare de viol şi nouă capete de acuzare pentru agresiune sexuală, printre altele.

ADVERTISING

În schimb, el a pledat nevinovat în cazul violului unei femei a cărei plângere a dus, de fapt, la arestarea sa.

Poliţia şi procurorii spun că acuzatul a profitat de poziţia sa de agent al poliţiei metropolitane pentru a ademeni femei, pe care apoi le-a terorizat şi umilit pentru a le face să păstreze tăcerea cu privire la atacurile sale sexuale.

Îşi umilea victimele în debara

Amploarea infracţiunilor comise de Carrick îl transformă într-unul dintre cei mai înrăiţi prădători sexuali din istoria criminală modernă a Marii Britanii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un ofițer superior a declarat că infracțiunile sale au fost „fără precedent în poliție".

„Ar fi trebuit să identificăm modelul său de comportament abuziv și, pentru că nu am făcut-o, am ratat oportunități de a-l elimina din organizație", a spus comisarul adjunct Barbara Gray.

Carrick a fost suspendat din funcție, după ce a fost arestat în octombrie 2021. Infracțiunile sale au început în 2003 și au fost făcute până în 2020, iar cele mai multe au avut loc în Hertfordshire, unde locuia.

David Carrick a căutat să îşi domine şi să îşi umilească victimele, transformând, de pildă, o debara micuţă aflată sub scări într-un spaţiu întunecat în care unele dintre ele erau obligate să stea dezbrăcate şi înghesuite ore întregi. El le abuza verbal pe femei, numind-o pe una dintre ele "sclava sa", şi a folosit violenţa sexuală pentru a le degrada, inclusiv urinând pe unele dintre ele.

ADVERTISING

Poliţia avusese multiple plângeri la adresa sa

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că este „absolut dezgustat și îngrozit" de crimele lui Carrick. El a mai spus că „trebuie să se răspundă la întrebări serioase despre cum a putut să abuzeze de poziția sa de ofițer în acest mod îngrozitor".

Carrick a fost promovat în 2009 de la agent care patrula pe străzi la calitatea de membru al unei unităţi armate de elită, Comandamentul de protecţie parlamentară şi diplomatică, care păzeşte ambasadele, Downing Street şi Parlamentul.

Poliția metropolitană a oferit scuze după ce s-a aflat că agentul a intrat în atenția anchetatorilor pentru nouă incidente, inclusiv acuzații de viol, între 2000 și 2021.

Poliţia metropolitană recunoaşte că ar fi trebuit să detecteze ameninţarea pe care agentul său o reprezenta pentru femei încă din 2001, când a trecut prima dată de procedura de verificare. În schimb, în 2009, i s-a dat o armă şi, în ciuda plângerilor împotriva sa, a trecut din nou de verificări în 2017.

Poliţia Metropolitană a declarat că va începe marţi procesul de excludere oficială a lui Carrick din rândul forţelor sale. El a servit în armată înainte de a se alătura celei mai mari forţe de poliţie din Marea Britanie.

Va fi condamnat luna viitoare, probabil în 6-7 februarie, şi riscă o pedeapsă lungă cu închisoarea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇