84 de bărbați sunt acuzaţi că au violat 8 femei. Povestea înfiorătoare a ajuns în instanţă

84 de bărbați sunt acuzaţi că au violat 8 femei. Povestea înfiorătoare a ajuns în instanţă

84 de bărbați sunt acuzaţi că au violat în grup opt femei și au jefuit sub ameninţarea armei o echipă de producție video din orașul sud-african Krugersdorp, la vest de Johannesburg.

Inculpaţii au apărut azi pentru prima oară în instanță, relatează The Guardian despre acest caz înfiorător.

Bărbații au fost arestați după ce au comis jaful şi violurile, în apropierea unei mine dezafectate.

Suspecții sunt mineri ilegali cunoscuți sub numele de zama-zama, care caută aur în numeroasele puțuri de mine închise din zona Johannesburg. Bandele zama-zama de mineri ilegali sunt, de asemenea, învinuite pentru criminalitatea larg răspândită în zonă.

ADVERTISING

O echipă care filma un videoclip muzical la una dintre minele abandonate a fost atacată de bărbați înarmați, săptămâna trecută. „Echipa formată din 22 de persoane – 12 femei și 10 bărbați – era ocupată să filmeze un videoclip când au fost atacați cu toţii de un grup de bărbați înarmați înveliţi în pături”, a relatat un comisar local de poliție.

„Suspecții au ordonat tuturor să se culce la pământ și au violat opt ​​dintre femei și i-au jefuit pe toţi, înainte de a fugi de la fața locului”, a spus el. Toate echipamentele video au fost furate.

ADVERTISING

Poliția investighează 32 de acuzații de viol. Testele ADN de la femeile violate vor fi folosite pentru a identifica autorii.

Ceilalți bărbați sunt de așteptat să se confrunte cu acuzații suplimentare de imigrație ilegală și minerit ilegal.

Vestea violurilor în grup și a jafului a înfuriat comunitatea și organizațiile de femei din zonă, care s-au plâns că astfel de incidente sunt răspândite în jurul Krugersdorp.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇