Medicul care a ajutat o fetiţă de 10 ani să facă întrerupere de sarcină după viol e acum anchetat de autorităţile americane

Medicul care a ajutat o fetiţă de 10 ani să facă întrerupere de sarcină după viol e acum anchetat de autorităţile americane

Cazul fetiţei de 10 ani din SUA, care a fost nevoită să meargă în alt stat pentru a putea face avort după ce a fost violată, a luat o turnură neaşteptată. Acum autorităţile din Indiana anchetează medicul ginecolog care a ajutat-o să facă întreruperea de sarcină.

Este vorba despre dr Caitlin Bernard, cea care a anunţat la începutul lunii iulie că a primit-o pe fetiţă în Indianapolis, după ce a fost contactată de un coleg din Ohio.

În Ohio, avortul este interzis în orice circumstanţe, după şase săptămâni de sarcină. Iar fata violată în luna mai depăşise acest termen. Prin urmare, a mers în Indiana, unde avorturile sunt legale până la 21 de săptămâni.

ADVERTISING

Acum însă procurorul general al statului Indiana o acuză pe dr Bernand că nu a respectat legea locală, care prevede că o procedură de avort efectuată unei persoane sub 16 ani trebuie raportată Departamentului de Sănătate și, de asemenea, la Protecţia Copilului, în termen de trei zile.

"Avem această activistă pro-avort, care pretinde că este medic şi este renumită pentru că nu a depus rapoartele necesare (...) Aşa că strângem informaţiile, dovezile şi ne vom lupta până la capăt”, a declarat procurorul, care ameninţă că îi va retrage medicului licenţa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Însă dr. Bernard a raportat procedura la Departamentul de Sănătate din Indiana pe 2 iulie, fix la trei zile după ce a făcut avortul, după cum reiese din documentele obținute de la această autoritate de CNN. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare.

Acest caz tragic a fost citat de preşedintele Joe Biden, pentru a condamna decizia Curţii Supreme care a anulat la nivel naţional garanţia femeilor şi fetelor că pot avorta.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇