Ucrainenii au aflat cine a bombardat blocul din Dnipro: Lista cu numele vinovaților a fost publicată

Ucrainenii au aflat cine a bombardat blocul din Dnipro: Lista cu numele vinovaților a fost publicată

Serviciul de securitate al Ucrainei a dezvăluit numele unor militari ruși pe care îi acuză că sunt implicați în atacul de sâmbătă, care a vizat un bloc de apartamente din Dnipro.

Agenția de informații de la Kiev a publicat numele a șase dintre aceștia. Toți fac parte din regimentul de bombardiere 52 al Rusiei, relatează Novaya Gazeta.

Cei șase suspecți sunt:

  • Colonel Oleg Timoshin
  • Maior Alexey Ivanenko
  • Dmitri Golenkov, ofițer
  • Denis Grigoriev, pilot de orientare
  • Dinar Nazirov, pilot de orientare
  • Ievgeni Poțeluiev, inginer de arme aviație
ADVERTISING

Serviciul de securitate a declanșat procedura penală împotriva suspecților pentru încălcarea legilor războiului.

Rusia a lansat sâmbătă un val masiv de bombardamente în Ucraina. Explozii s-au produs în regiunile Kiev, Liov, Vinița, Nikolaiev, Odesa, Dnipro, Ivano-Frankivsk și Hmelnîțkîi.

O rachetă rusească Kh-22 a lovit atunci un bloc din Dnipro și a ucis cel puțin 41 de persoane. Până în prezent, echipele de salvare au găsit 39 de oameni teferi și cel puțin 75 de răniți, printre care și 14 copii. Alți 30 de locatari ai blocului cu nouă etaje sunt căutați în continuare.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a susținut că Rusia nu a fost implicată în acest atac. "Forțele armate ale Rusiei nu țintesc clădiri rezidențiale sau infrastructuri sociale. Loviturile noastre vizează doar ținte militare, deghizate sau nedeghizate. Puteți vedea declarații făcute de unii reprezentanți ucraineni că dezastrul a fost provocat de o rachetă antiaeriană", a declarat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Consilierul prezidențial ucrainean Oleksii Arestovici a demisionat după ce a făcut declarații controversate despre racheta care a lovit blocul din Dnipro. El a spus inițial că sistemul ucrainean de apărare antiaeriană a doborât racheta rusească Kh-22.

Aceste comentarii au fost rapid preluate de propagandiștii ruși, care au susținut că blocul a fost lovit de o rachetă de apărare antiaeriană trasă de armata ucraineană. Ulterior, Arestovici a spus că Ucraina nu avea capacitatea de a anihila tipul de rachetă lansat de Rusia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇