Soldații ucraineni au intrat în orașul Liman, un punct esențial pentru Moscova în regiunea anexată (Video)

Soldații ucraineni au intrat în orașul Liman, un punct esențial pentru Moscova în regiunea anexată (Video)

Soldaţii ucraineni au „intrat” în oraşul Liman, important nod feroviar din estul Ucrainei, care se afla sub controlul trupelor Moscovei, a afirmat sâmbătă Ministerul Apărării ucrainean, transmite AFP.

„Forţele de asalt aeriene ucrainene intră în Liman, în regiunea Doneţk”, a indicat pe Twitter ministerul, citat de Agerpres.

De partea cealaltă, armata rusă a anunţat că 's-a retras' din oraşul Liman, transmite AFP. „Ameninţate să fie încercuite, trupele aliate au fost retrase din Liman spre linii mai favorabile”, a informat Ministerul Apărării într-un comunicat.

ADVERTISING

Armata rusă, încercuită

Ceva mai devreme, armata afirmase că „încercuise” câteva mii de soldaţi ruşi în acest oraş din regiunea Doneţk, anexată vineri de Rusia.

Operaţiunea era încă în desfăşurare, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei ucrainene, citat de The Guardian.

Forţele Rusiei de la Liman sunt între 5.000 şi 5.500 de soldaţi, dar numărul trupelor încercuite este posibil să fi scăzut din cauza victimelor şi a unor soldaţi care încercau să iasă din încercuire, a declarat Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al forţelor estice ale Ucrainei, potrivit Reuters, citată de News.ro.

Sâmbătă, guvernatorul lui Luhansk, Serghei Haidai, a spus prin Telegram: "Ocupatorii prinşi în Liman au cerut comandamentului rus să le permită să părăsească oraşul, dar au fost refuzaţi". 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a adăugat: "Posibilităţile de a livra muniţie ruşilor în oraşul înconjurat sau de o ieşire paşnică din aşezare sunt deja blocate". 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇