Trump a refuzat să răspundă la întrebările procurorilor: Eu şi măreaţa mea companie suntem atacaţi. E o vânătoare de vrăjitoare

Trump a refuzat să răspundă la întrebările procurorilor: Eu şi măreaţa mea companie suntem atacaţi. E o vânătoare de vrăjitoare

Fostul preşedintele american Donald Trump a anunţat, miercuri, că a invocat dreptul constituţional de a refuza să răspundă la întrebări în investigaţia din New York care vizează practicile de afaceri ale Organizaţiei Trump.

Donald Trump s-a prezentat la Procuratura Generală a statului New York, dar a refuzat să depună mărturie. „Am refuzat să răspund la întrebări, în virtutea drepturilor şi privilegiilor acordate fiecărui cetăţean prin Constituţia Statelor Unite”, a declarat Donald Trump, conform agenţiei Reuters.

ADVERTISING

Anterior, Donald Trump confirmase că se va prezenta la audieri în investigaţia privind practicile de afaceri, pe care a numit-o drept "vânătoare de vrăjitoare". "Eu şi măreaţa mea companie suntem atacaţi din toate părţile", a afirmat Trump.

Letitia James, procurorul general al statului New York, încearcă de mai multe luni să îl audieze pe Donald Trump şi pe copiii acestuia, Donald Trump jr. şi Ivanka Trump, în legătură cu practicile de afaceri ale Organizaţiei Trump.

Investigaţia vizează evaluările activelor Organizaţiei Trump, suspectată de "activităţi financiare frauduloase şi în sensul inducerii în eroare".

ADVERTISING

Concret, Organizaţia Trump, din care fac parte companiile deţinute de familia fostului preşedinte, este suspectată că a amplificat artificial valoarea activelor pentru a obţine credite şi poliţe de asigurare şi a redus valoarea activelor pentru a evita plata unor taxe.

Investigaţia nu are legătură cu descinderile agenţilor Biroului Federal de Investigaţii (FBI) la reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago, Florida.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇