Coreea de Nord ar putea efectua teste nucleare în timpul vizitei lui Biden în Asia

Coreea de Nord ar putea efectua teste nucleare în timpul vizitei lui Biden în Asia

Coreea de Nord ar putea efectua noi teste cu rachete în timpul viitoarei vizite a preşedintelui american Joe Biden în Asia, a anunţat Casa Albă.

Statele Unite consideră că există o „posibilitate reală” ca regimul din Coreea de Nord să efectueze „o altă lansare de rachetă” sau „un test nuclear” în timpul călătoriei lui Joe Biden în Asia, a declarat un consilier, citat de AFP.

"Suntem pregătiţi pentru orice eventualitate, inclusiv o astfel de provocare în timp ce vom fi în Coreea de Sud sau în Japonia. Ne vom coordona strâns cu aliaţii noştri, Coreea de Sud şi Japonia", a spus Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională la Casa Albă.

ADVERTISING

Sub sancţiunile internaţionale, Coreea de Nord a intensificat dramatic testarea rachetelor în acest an, ignorând în acelaşi timp propunerile de negociere ale SUA.

Regimul condus de Kim Jong Un a încetat din 2017 să efectueze teste cu rachete balistice intercontinentale şi teste nucleare. A fost încălcat deja parţial acest moratoriu după lansarea unei rachete intercontinentale la sfârşitul lunii martie. Phenianul a testat arme nucleare de şase ori între 2006 şi 2017.

Biden urmează să sosească vineri la Seul şi să plece mai departe la Tokyo duminică, aceasta fiind prima sa călătorie în Asia, în calitate de preşedinte al SUA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇