Paradă militară nocturnă în Coreea de Nord. Temeri că au fost folosite arme nucleare

Paradă militară nocturnă în Coreea de Nord. Temeri că au fost folosite arme nucleare

Coreea de Nord a organizat luni o paradă militară nocturnă pentru a marca aniversarea a 90 de ani de la înființarea armatei sale.

Informațiile au fost transmise de surse sud-coreene, citate de Reuters, care au adăugat că este posibil să fi fost incluse cele mai recente arme ale țării, inclusiv arme nucleare.

Mii de soldați se antrenează de săptămâni întregi, au arătat imaginile din satelit, iar parada are loc după ce Coreea de Nord a reluat testarea rachetelor sale balistice intercontinentale (ICBM) pentru prima dată din 2017.

ADVERTISING

Agenția de știri sud-coreeană Yonhap a scris că parada din Coreea de Nord s-a desfășurat după apusul soarelui, citând surse militare anonime. Se crede că evenimentul ar include unele dintre cele mai noi rachete ale Nordului, inclusiv cea mai mare rachetă intercontinentală Hwasong-17, care a fost testată pentru prima dată luna trecută.

Ultimele trei parade militare din Coreea de Nord au avut loc după lăsarea întunericului, iar mass-media de stat nu a relatat despre evenimente decât a doua zi. Presa de stat nu a raportat nicio paradă militară până luni seară, deși agențiile de presă au descris o serie de alte evenimente comemorative care au marcat cea de-a 90-a aniversare a fondării Armatei Revoluționare Populare Coreene.

ADVERTISING

Mass-media de stat nord-coreeană a anunțat duminică cum țara a dobândit o „putere invincibilă pe care lumea nu o poate ignora și pe care nimeni nu o poate atinge" sub conducerea liderului Kim Jong Un, o referire aparentă la armele sale nucleare.

Cel puțin 12 obiecte luminate au fost observate luni, în jurul orei 21:30 (12.30 GMT), deasupra centrului Pyongyangului, a relatat NK News, cu sediul la Seul, precizând că ar putea fi vorba de drone sau alte aeronave.

Piața principală Kim Il Sung din Pyongyang a fost puternic luminată, iar mulți oameni au fost văzuți îndreptându-se spre zonă, a relatat site-ul NK News.

ADVERTISING

Coreea de Nord folosește adesea paradele pentru a dezvălui noi arme. Cele mai recente parade au inclus Hwasong-17, precum și noi rachete hipersonice și rachete lansate de pe submarine.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇