Secţia care a luat foc la spitalul din Ploiești fusese amendată de ISU pentru că nu avea autorizaţie de securitate la incendiu

Secţia care a luat foc la spitalul din Ploiești fusese amendată de ISU pentru că nu avea autorizaţie de securitate la incendiu

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, care a luat foc joi dimineață, nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, aceasta fiind amendată în luna februarie pentru lipsa documentului, a transmis, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

„Spitalul a avut o autorizaţie de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obţinut o altă autorizaţie în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări şi schimbări de destinaţie pentru care nu s-a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu.

ADVERTISING

În luna februarie a.c., Secţia de Boli Infecţioase a fost verificată şi sancţionată contravenţional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu", precizează ISU Prahova, citat de Agerpres.

La rândul său, managerul Spitalului Județean Prahova, Bogdan Nica, a declarat că unitatea sanitară era în curs de a obține autorizația ISU.

Solicitarea pentru eliberarea autorizației a fost depusă în urmă cu două luni, a precizat managerul, citat de Mediafax.

La un control în februarie, specialiștii ISU au identificat anumite nereguli, printre care căi de evacuare insuficiente sau uși care împiedicau evacuarea, iar documentația a fost depusă, spune Bogdan Nica.

ADVERTISING

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase, unde sunt trataţi pacienţi COVID.

În salonul în care se manifesta incendiul se aflau doi pacienţi de 74 şi 75 de ani, care au decedat. Totodată, în acest salon se aflau o asistentă şi o infirmieră care supravegheau pacienţii, infirmiera fiind transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca cu arsuri pe 40% din suprafața corpului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇