Seceta devastează Africa: Sute de oameni au murit de foame în iulie, peste jumătate de milion riscă aceeași soartă

Seceta devastează Africa: Sute de oameni au murit de foame în iulie, peste jumătate de milion riscă aceeași soartă

Peste 200 de persoane au murit din cauza secetei care face ravagii în nord-estul Ugandei, potrivit Reuters.

Peste 200 de persoane au murit de foame în luna iulie în nord-estul Ugandei, unde o secetă prelungită a făcut ca peste o jumătate de milion de oameni să se confrunte cu foametea, au declarat un oficial local și un lucrător umanitar.

Locuită de păstori nomazi, regiunea Karamoja, semiaridă și îndepărtată, situată la granița cu Kenya, a rămas mult timp în urma restului Ugandei în ceea ce privește dezvoltarea. O serie de atacuri ale unor grupări înarmate a înrăutățit situația.

ADVERTISING

„Oameni precum bătrânii, mamele care alăptează și copiii mor în tăcere în casele lor. Pur și simplu cedează de foame", a declarat, pentru Reuters, Jino Bornd Meri, șeful administrației locale din districtul Kaabong, în regiunea Karamoja.

Districtul a înregistrat cel puțin 184 de decese din cauza foametei numai în această lună, a mai spus el.

Moses Okori, liderul organizației caritabile locale Integrated Community Agriculture and Nutrition (ICAN), a declarat că știe de cel puțin 22 de persoane care au murit de foame în această lună în Kotido, un alt district din regiune.

ADVERTISING

Luna trecută, Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM) a anunțat că cel puțin 518.000 de persoane, adică 40% din populația regiunii, se confruntă cu un nivel ridicat de insecuritate alimentară.

Legiuitorul local Faith Nakut a estimat că cel puțin 600 de persoane au murit de foame în regiune de la începutul lunii iunie.

Guvernul a trimis camioane cu alimente în regiune săptămâna trecută.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇