Restaurantele din Cluj-Napoca încearcă să supravietuiască după aproape un an în care abia au funcționat.
Întrucât rata de incindență nu a scăzut sub 3 la mie, ceea ce înseamnă că nu pot deschide ușile pentru interior nici măcar pentru 30% din capacitate, restaurantele au investit în ”iglu-uri” de plastic și au impus comandă minimă ce poate urca și până la valoarea de 300 de lei.
Corturile din folie de plastic pe schelet metalic trebuie, de asemenea, încălzite cu ulei, o altă sursă majoră de cheltuială, potrivit Monitorul de Cluj.
Iar pierderile ultimelor luni și noile cheltuieli au dus la decizii interne dure pe care le resimt și cei care își doresc să petreacă o seară în oraș, ”ca altădată”.
Așadar, potrivit informațiilor obținute de Monitorul de Cluj și confirmate pentru SpotMedia.ro de reprezentanții restaurantului, o ieșire la un pahar cu vin la Chios într-un iglu de plastic impune o consumație minimă de 300 de lei și vine la pachet cu o limită de timp la distracție, de doar două ore.
Dar Chios nu este singurul restaurant care impune astfel de reguli consumatorilor.
La restaurantul Colin's consumația minimă este între 250 și 300 de lei și trebuie să includă obligatoriu și mâncare. Aici pot sta într-un iglu maxim 6 persoane. Limita poate crește la 8 persoane, dacă unul dintre clienți semnează o declarație pe proprie răspundere.
Și restaurantul Marty de la Platinia impune o consumație minimă, dar de 50 de lei de persoană. Aici masa trebuie să fie de minim 4 persoane care pot sta maxim două ore.
Interesant este că există și localuri cu iglu dar fără consumație minimă, observă publicația locală, vorbind despre localul Cimbru unde singura condiție este timpul limitat de ședere, tot de două ore.
O.D.
Citește și: