Putin promulgă o lege care pedepsește actele de sabotaj cu închisoare pe viață

Putin promulgă o lege care pedepsește actele de sabotaj cu închisoare pe viață

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat joi o lege care pedepseşte actele de sabotaj cu sentinţe care pot merge până la închisoarea pe viaţă.

Un individ poate primi această pedeapsă nu numai pentru executarea unui act de sabotaj – ca poate fi, de pildă, un complot pentru o lovitură de stat sau alte „acte subversive” – ci şi pentru finanţarea, planificarea şi recrutarea persoanelor care să comită astfel de acţiuni, relatează DPA.

După izbucnirea războiului din Ucraina, au avut loc o serie de atacuri asupra birourilor de recrutare districtuale şi a altor infrastructuri din Rusia.

ADVERTISING

După ordinul lui Putin de mobilizare masivă, valul de atacuri s-a intensificat. În total, peste 75 de clădiri publice au fost vizate până în noiembrie.

Activiştii pentru drepturi civile susţin că formularea vagă şi diferitele interpretări ale legii oferă autorităţilor un cadru larg pentru persecutarea celor care se opun politicilor Kremlinului.

În ultimele luni, multe persoane care au criticat războiul au fost condamnate la sentinţe lungi de închisoare pentru "discreditarea armatei ruse".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇