Putin a fugit din Moscova la Sankt Petersburg (Foto)

Putin a fugit din Moscova la Sankt Petersburg (Foto)

Vladimir Putin a părăsit Moscova la bordul unui avion IL-96, modificat, de producție rusească.

În urma unui zbor de o oră, aeronava a aterizat pe aeroportul din Sankt Petersburg. Călătoria a putut fi urmărită pe aplicația Flight Radar.

Conform unor surse, la bord se aflau și membrii ai familiei, care au decis să părăsească în grabă capitala, care urmează în orele următoare să facă față avansului trupelor lui Evgheni Prigojin.

TraseuAvionPrezidentialFlightRadar
FLIGHT RADAR. Traseul avionului prezidențial. Decolează din Moscova și aterizează la Sankt Petersburg

Deși Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a negat că Vladimir Putin a părăsit Moscova, avionul prezidențial a decolat din capitală în jurul orei 14:35, ora României.

ADVERTISING

Există informații că situația din oraș e tensionată, în câteva închisori au loc revolte, iar unii militari dezertează, ceea ce pare a fi o acțiune coordonată, susțin mai mulți observatori.

De asemenea, prim-ministrul Rusiei Mihail Mișuștin a părăsit și el Moscova, anunță o postare pe Twitter, făcută de Ukraine Front Lines.

De la declanșarea rebeliunii militare conduse de Evgheni Prigojin situația din Rusia a devenit neclară, manifestându-se tensiuni mari în jurul cercului de putere a lui Vladimir Putin.

Vă invităm să urmăriți AICI, în format LIVE TEXT, desfășurarea evenimentelor din Rusia cauzată de revolta mercenarilor Wagner

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇