Președintele german a vrut să meargă la Kiev, dar nu a fost primit, din cauza relațiilor sale cu Putin

Președintele german a vrut să meargă la Kiev, dar nu a fost primit, din cauza relațiilor sale cu Putin

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, criticat din cauza relaţiilor pe care le-a întreţinut în ultimii ani cu Rusia, a devăzluit marţi că a propus să efectueze o vizită în Ucraina împreună cu alţi şefi de stat, dar că a fost respins de către Kiev, relatează AFP.

Frank-Walter Steinmeier dezvăluie că ar fi urmat să efectueze această vizită împreună cu omologii săi polonez Andrzej Duda, şi ai ţărilor baltice.

”Eram pregătit să o fac, însă a trebuit să iau act de faptul că Kievul nu dorea”, a declarat Frank-Walter Steinmeier în cadrul unei vizite la Varşovia.

ADVERTISING

Frank Walter Steinmeier a subliniat marţi că nu-şi imaginează o ”întoarcere la normal” cu Rusia guvernată de către omologul său rus Vladimir Putin.

Şeful statului german a evocat necesitatea acceptării preţului pe care riscă să-l cauzeze acest război rus ţărilor democratice.

”Acest război ne va cere susţinerea, capacitatea de a ne apăra, dispoziţia de a suporta schimbări mult timp de-acum înainte”, avertizează preşedintele Germaniei.

Război în Ucraina, Ziua 48 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇