Vizită surpriză la Kiev: Boris Johnson, față în față cu Zelenski UPDATE

Vizită surpriză la Kiev: Boris Johnson, față în față cu Zelenski <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

La scurt timp după plecarea din Ucraina a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și simultan cu vizita anunțată a Cancelarul austriac Karl Nehammer, un alt înalt oficial european a stat la masă cu președintele Volodimir Zelenski.

Este vorba de premierul Marii Britanii, Boris Johnson, care a făcut o vizită surpriză în Ucraina.

UPDATE 20:20 - Premierul britanic și președintele ucrainean au susținut o conferință de presă comună.

Zelenski s-a arătat convins că Rusia trebuie presată și mai mult, pentru a accepta pacea. El a mulțumit Marii Britanii pentru sancțiunile impuse Moscovei și pentru suportul acordat Ucrainei pentru a se putea apăra în fața invadatorilor.

ADVERTISING

”Ne așteptăm ca Londra să joace un rol cheie în asigurarea securității statului nostru”, a spus Zelenski.

Це була більш ніж плідна зустріч. Переконані – маємо ще потужніше тиснути на Росію, примушуючи її до миру. Дякую за...

Publicată de Володимир Зеленський pe Sâmbătă, 9 aprilie 2022

Întâlnirea lui Boris Johnson cu președintele Volodimir Zelenski a fost dezvăluită la amiază, într-o postare a Ambasadei Ucrainei în Marea Britanie.

Imaginea, care îl arată pe Boris Johnson față în față cu Zelenski la o masă care este flancată de steagurile celor două țări, este însoțită de mesajul: Surpriză!

Un anunț pe această temă a fost făcut și de biroul de presă al lui Zelenski, potrivit agențiilor internaționale de presă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Cei doi au discutat despre sprijinul pe care Marea Britanie îl acordă Ucrainei, iar premierul va stabili un nou pachet cu ajutoare financiare și militare”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului de la Londra, citat de Sky News.

Potrivit sursei citate, Johnson s-a întâlnit cu Zelenski ''ca dovadă a solidarităţii cu poporul ucrainean''.

Într-o postare pe Twitter, Boris Johnson în numește pe Zelenski ”prietenul meu”:

Vizita surpriză vine la scurt timp după ce Marea Britanie a anunțat că va expedia în Ucraina un lot de echipamente militare ca parte dintr-un pachet în valoare de 100 milioane de lire sterline.

ADVERTISING

Boris Johnson este primul lider din G7 care vizitează Ucraina după începerea invaziei ruse.

Și cancelarul austriac Karl Nehammer a ajuns sâmbătă la Kiev, la puțin timp după ce și președinta Comisiei Europene a fost în Ucraina, pentru a-și arăta sprijinul.

Nehammer se va întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu primarul Kievului, Vitali Kliciko.De asemenea, el intenţionează să viziteze oraşul Bucea.

Vizita lui Nehammer vine după cea efectuată vineri de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi de şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell. Totodată, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a fost în Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇