Ploaie torențială pe A1 și A3. În Prahova, peste 3.000 de locuințe au rămas fără curent

Ploaie torențială pe A1 și A3. În Prahova, peste 3.000 de locuințe au rămas fără curent

O furtună de câteva zeci de minute a lăsat peste 3.000 de locuințe fără curent în Prahova, iar pe A1 și A3 plouă torențial, semnalându-se acumulare de apă pe carosabil și pericol de acvaplanare.

Potrivit Centrului Infotrafic, de la ora 15:30, plouă torenţial pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, tronson kilometric 20 – 28, în zona localităţilor Runcu şi Moara Vlăsiei, din judeţul Ilfov, cu acumulare de apă pe carosabil şi pericol de acvaplanare.

De asemenea, pe A1 Bucureşti - Piteşti plouă torenţial, pe tronsonul kilometric 11 - 30, între Bolintin-Vale, judeţul Ilfov şi Capitală, cu acumulare de apă pe carosabil şi pericol de acvaplanare.

ADVERTISING

Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe şoferi să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă, să folosească luminile în mod corespunzător şi să nu bruscheze comenzile volanului.

Furtuna în Prahova

A fost și o furtună de câteva zeci de minute în Prahova, unde a fost cod portocaliu de ploi torențiale, și a lăsat în urmă peste 3.000 de locuințe fără curent și copaci doborâți.

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, duminică după amiază 3.032 de consumatori din judeţ nu sunt alimentaţi cu energie electrică în urma furtunii abătute duminică după amiază în judeţ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este vorba despre gospodării din municipiul Ploieşti, dar şi din oraşul Urlaţi şi comuna Telega. La ora transmiterii acestei ştiri se lucrează pentru remedierea avariilor apărute pe reţeaua de alimentare.

În judeţul Prahova, aflat sub avertizare Cod portocaliu de furtună, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci, în zona de munte a judeţului, în Sinaia şi Cheia, dar şi în Ploieşti, unde pompierii intervin pe străzile Cornăţel, Teleajen, Mihai Bravu, Aleea Iezerului. De asemenea, ISU Prahova a fost solicitat să intervină pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă în comuna Bucov.

ADVERTISING

Duminică după amiază ISU Prahova a emis avertizare RO-ALERT privind vijelie puternică, descărcări electrice, grindină şi ploi torenţiale, populaţia fiind sfătuită să se adăpostească şi să evite deplasările.

alerta-furtuna-Prahova

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇