Ploile se mută în cealaltă jumătate a țării. Avem noi coduri galbene și portocalii

Ploile se mută în cealaltă jumătate a țării. Avem noi coduri galbene și portocalii

Noi coduri galben și portocaliu au fost emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) duminică dimineața. Potrivit zonelor pentru care a fost emisă alerta meteo, ploile torențiale se mută în jumătatea de est a țării, după ce au făcut mari probleme în jumătatea de vest în ultimele zile.

harta-meteo-18-iunie

Astfel, potrivit ANM; avem cod galben de instabilitate atmosferică, valabil de duminică, ora 10:00 până luni, ora 10:00, în 23 de județe, inclusiv București, conform hărții de mai sus.

În acest interval, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei și sudul Dobrogei, precum și în Carpații Orientali și Meridionali.

ADVERTISING

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

ANM menționează că vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.

De asemenea, a fost emis și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale, valabil duminică, de la ora 14:00 la ora 23:00, pentru 12 județe: Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Covasna, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Ialomița, Călărași.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În această perioadă, informează ANM, în zona Carpaților Orientali, în estul Carpaților Meridionali și în județele Buzău, Ialomița și Călărași vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

ANM precizează că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prezentul mesaj.

ADVERTISING

Prognoza pentru București

În București, până luni dimineața, la ora 10:00, vor fi averse și intensificări ale vântului.

„Din orele după-amiezii vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului”, informează meteorologii.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi de 10...15 l/mp și izolat peste 20...25 l/mp.

Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇