Rupere de nori la Timișoara: Apă până sub genunchi într-un spital și o policlinică, străzi și pasaje inundate (Foto&Video)

Rupere de nori la Timișoara: Apă până sub genunchi într-un spital și o policlinică, străzi și pasaje inundate (Foto&Video)

O furtună s-a abătut, vineri după-amiază, asupra Timișoarei și împrejurimilor, iar ploaia a provocat inundarea mai multor străzi, curți și subsoluri, precum și a unui pasaj rutier.

Subsolul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara şi cel al unei policlinici au fost inundate serios. Apa a năvălit pe holuri, în cabinetele medicale, în zonele de așteptare pentru pacienți, dar și în spatii de depozitare și grupuri sanitare. Nivelul apei a depășit pe alocuri 30 de centimetri.

Angajații au cerut ajutorul pompierilor și al echipelor de intervenție de la serviciul Aquatim, iar până la sosirea acestora s-au chinuit singuri să evacueze apa din subsol, relatează Opinia Timișoarei.

Inundatie la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara

De asemenea, mai multe străzi şi un pasaj s-au umplut cu apă, iar circulaţia rutieră a fost îngreunată.

Apa a pătruns și în cantina de la subsolul Universității de Vest, relatează Timiș Online.

cantina
Foto: Timiș Online

„În urma fenomenelor meteorologice avertizate, pompierii din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Timişoara sunt solicitaţi să intervină, până în acest moment, pentru evacuarea apei din 4 case în Timişoara; evacuarea apei din 2 demisoluri în Timişoara; evacuarea apei din subsolurile Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş şi a Policlinicii de Pediatrie de pe strada Iosif Nemoianu", a transmis ISU Timiş.

ADVERTISING

Municipiul Timişoara şi localităţi din judeţul Timiş au fost vizate, vineri, de o avertizare cod roşu de furtună valabil până la ora 16:00.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇