Ploile fac ravagii: Persoane izolate, gospodării sub ape, sute de persoane rămase fără curent

Ploile fac ravagii: Persoane izolate, gospodării sub ape, sute de persoane rămase fără curent

Gospodării inundate, sute de persoane izolate de ape, oameni rămași fără curent – un bilanț care crește de la oră la oră în localitățile vizate de cod roșu sau portocaliu de ploi torențiale. Vineri seara, pompierii interveneau în mai multe localități din Dolj, Gorj și Caraș-Severin, unde ploile au făcut prăpăd.

Dolj: 100 de persoane izolate, gospodării inundate

Ploile torenţiale au provocat pagube în mai multe localităţi din județul Dolj. Un pod a fost distrus de ape între localităţile Goeşti –Mălăieşti, aproximativ o sută de persoane fiind izolate. Oamenii nu vor, însă, să fie evacuaţi. Trei case din zonă au fost inundate.

ADVERTISING

Pompierii din Dolj, atât cei militari, cât şi serviciile voluntare, intervin, vineri seară, pentru evacuarea apei din zeci de gospodării.

Inundații Comuna Grecesti Dolj 16 06 2023.

Publicată de Ion Bogdea pe Vineri, 16 iunie 2023

Potrivit ISU Dolj, serviciile voluntare au intervenit în localităţile Caraula, Botoşeşti Paia, Pleninţa, Argetoaia, Braloştita, Goeşti, Filiaşi  Sopot, Argetoaia, Unirea, Almaj, Braloştiţa, Greceşti, Pleniţa şi Simnicu de Sus.

Jud. Dolj, Busu - Grecești 🌧 16 iunie 2023 Alertă meteo ‼️Peste 100 litri/mp#cod #rosu #portocaliu #galben #dolj...

Publicată de Meteoplus pe Vineri, 16 iunie 2023

În alte localităţi, unde situaţia a fost mai gravă, au intervenit pompierii militari cu mai multe motopompe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, pompierii militari au intervenit pentru a salva două persoane care au rămas blocate în maşină, pe un drum care a fost inundat de ape în localitatea Botoşeşti Paia.

Dolj: Inundații în comuna Grecești. Pompierii intervin cu mai multe pompe pentru a scoate apa din casele oamenilor. În momentul de față, mai multe localități se află sub avertizare de cod roșu. Revenim!

Publicată de Dolj TV pe Vineri, 16 iunie 2023

Mai multe drumuri judeţene au fost închise din cauza apelor, dar există rute ocolitoare.

Gorj: Zeci de gospodării inundate

Și în județul Gorj, unde zona de munte se află sub Cod roșu de averse abundente, iar restul județului sub Cod portocaliu, pompierii acționeazp, vinderi seara, pentru evacuarea apei din zeci de gospodării inundate în urma ploilor abundente.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, echipajele de pompieri au intervenit deja pentru evacuarea apei din 27 de gospodării afectate de inundaţii.

ADVERTISING

"În acest moment, pompierii gorjeni intervin pentru evacuarea apei din alte gospodării din oraşul Turceni, comuna Brăneşti - sat Capu Dealului, oraş Tismana, comuna Catunele - sat Catunele", au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

Caraș-Severin: Sute de oameni rămași fără curent

Și în Caraș-Severin, cotele de atenţie şi cele de inundaţie au fost depăşite, vineri seara, pe mai multe cursuri de apă, în contextul în care meteorologii şi hidrologii au emis avertizări de Cod roşu pentru localităţile din această zonă.

Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin, cotele de inundaţie au fost atinse pe râul Gârlişte, în localitatea Gârlişte, şi depăşite pe râul Caraş, în localitatea Caraşova.

Avertizare hidrologică COD ROŞU, valabilă până mâine, 17 iunie, ora 14:00Fenomene vizate: scurgeri importante pe...

Publicată de ISU Caraş-Severin pe Vineri, 16 iunie 2023
Cotele de atenţie sunt depăşite pe râul Vornic, în localitatea Ramna, pe râul Tau, în localitatea Soceni, pe râul Mehadica, în localitatea Cuptoare, şi pe râul Nera, în localitatea Naidăş.

De asemenea, în localitatea Naidăş 574 de abonaţi casnici au rămas fără energie electrică, aceştia fiind realimentaţi de la un generator electric.

Pompierii au intervenit pentru înlăturarea efectelor produse de precipitaţii şi au evacuat apa din 20 de beciuri la Naidăş, un beci la Slatina-Nera, o grădină în localitatea Prilipeţ şi o curte în Anina.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇