Pfizer face concedieri în Belgia şi transferă o parte din activităţi în România

Pfizer face concedieri în Belgia şi transferă o parte din activităţi în România

Grupul farmaceutic american Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuţie de la Zaventem (Belgia), urmând ca o parte din activităţile acestui centru să fie delocalizate în România.

Potrivit unor surse sindicale, citate de cotidianul La Libre Belgique, aproximativ 38 din cei 238 de angajaţi de la centrul de distribuţie pe care Pfizer îl are la Zaventem (Belgia) ar urma să îşi piardă locul de muncă. Motivul avansat de conducerea companiei ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării la Bucureşti (România).

Sindicatele se declară şocate de acest anunţ făcut de Pfizer, unul din marii producători de vaccinuri împotriva COVID-19, în plină pandemie.

ADVERTISING

"Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care lucrează la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri vaccinuri împotriva COVID-19", a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

În replică, conducerea companiei vorbeşte despre optimizarea organizării.

"Încercăm în permanenţă să optimizăm organizarea lanţului de aprovizionare mondială. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătăţim eficacitatea proceselor, continuând în acelaşi timp să oferim cele mai bune servicii.

ADVERTISING

Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcţii din cadrul lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse", a declarat un purtător de cuvânt de la Pfizer.

Grupul farmaceutic american Pfizer are în prezent aproximativ 2.500 de angajaţi în Belgia, repartizaţi la patru locaţii: Anderlecht (centru de cercetare clinică), Ixelles (sediu administrativ şi comercial), Puurs (centru de producţie) şi Zaventem (centru de distribuţie).

Angajații concediați ar putea fi mutați la alt sediu din Belgia

Dana Cotoară, jurnalist român din Belgia, spune însă situația nu este chiar atât de dramatică aşa cum este prezentată în presă.

ADVERTISING

Mai exact, afirmă ea, Pfifer are în total 2.500 de angajați în Belgia, iar cei 38 concediați de la sediul din Zaventem cel mai probabil vor fi mutați la cel din Puurs, unde se fac noi angajări.

”Breaking news, senzațional, fantastic! Așa sună știrile românești despre Pfizer care pleacă din Belgia și vine în România! Pfizer concediazâ 38 de oameni din 238 de la sediul din Zaventem. În condițiile în care în Belgia are patru sedii și 2.500 de angajați: la Anderlecht - Centrul de studii clinice, la Ixelles - sediu administrativ și comercial, la Puurs - fabrică și la Zaventem - centrul de distribuție. Și în timp ce concediază 38 la Zaventem, angajează 100 la Puurs.

Adică cel mai probabil îi mută dintr-o parte în alta. Dar în Belgia sindicatele sunt puternice și sar în sus din orice. Mai ales acum că și așa e scandal cu distribuția vaccinurilor. Motiv să mai marcheze și sindicalistul revoltat un pic de publicitate în presă, într-o atmosferă tulbure. Așa că ușor cu breaking news-ul pe scări. Că e un un mare fâs!”, scrie Dana Cotoară.

Breaking news, senzațional, fantastic! Așa sună știrile românești despre Pfizer care pleacă din Belgia și vine în...

Posted by Dana Cotoara on Thursday, March 4, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇