Percheziții DNA la Regionala Vamală București. E vizat chiar directorul, dar și funcționari care luau șpăgi de până la 12.000 de lei UPDATE

Percheziții DNA la Regionala Vamală București. E vizat chiar directorul, dar și funcționari care luau șpăgi de până la 12.000 de lei <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Procurorii DNA fac, marţi, percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, dintre care una are loc la sediul unei instituţii publice, într-un dosar de corupţie.

Surse judiciare au precizat pentru Agerpres că descinderi au loc la Direcţia Regională Vamală Bucureşti. În dosar sunt anchetate fapte de luare de mită și trafic de influență.

Potrivit G4Media, funcționarii vamali erau mituiți cu sume cuprinse între 600 și 12.000 de lei, pentru a permite intrarea în țară a bunurilor contrafăcute sau fără documente.

ADVERTISING

În anchetă ar fi vizat chiar şeful Direcției Regionale Vamale București, Paul Petrof.

Deocamdată DNA transmite oficial doar că face percheziţii în 20 locaţii situate în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sedii de firme.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2021 - 2024, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu", se precizează în comunicat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reacţia Autorităţii Vamale Române

După ce informaţii despre anchetă au apărut în presă, a reacţionat şi Autoritatea Vamală Română, care "își reafirmă angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției".

"Așteptăm mai multe informații oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției.

Vă asigurăm că activitatea instituției nu este afectată în niciun fel de această situație.

În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale.

ADVERTISING

Suntem deplin angajați să promovăm integritatea și etica în toate aspectele activității noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", adaugă instituţia, într-un comunicat remis SpotMedia.ro.




În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇