Directorul de la Drumuri prins cu șpaga în frigider a fost arestat

Directorul de la Drumuri prins cu șpaga în frigider a fost arestat

Directorul Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri din Bârlad a fost prins cu şpaga luată de la un om de afaceri, pe care o ţinea parţial în frigiderul din birou. Daniel Buzamăt a fost arestat vineri pentru 30 de zile, de magistraţii de la Tribunalul Vaslui.

Şeful S.L.D.P) REISER SA a primit banii de la un om de afaceri în două tranșe, una o ţinea în frigider, iar cealaltă în maşina personală. Banii erau daţi ca să asfalteze un drum privat pe bani publici.

Daniel Buzamăt a fost reţinut joi de procurorii DNA Iaşi şi e acuzat de luare de mită, în formă continuată, iar omul de afaceri (reţinut şi el) de dare de mită, tot în formă continuată.

ADVERTISING

Potrivit anchetatorilor, faptele s-au întâmplat în perioada martie - mai 2022. Şeful de la Drumuri şi Poduri din Bârlad a încheiat atunci două contracte, cu un om de afaceri dintr-un alt judeţ, pentru a asfalta aproximativ 1.600 de metri pătraţi de teren. În realitate, însă, s-au asfaltat peste 4.000 mp şi s-a consumat o cantitate dublă de material pentru aceste servicii.

Pentru această afacere, directorul de la Drumuri şi Poduri din Bârlad a cerut 100.000 de lei mită, bani pe care i-a şi primit în două tranşe egale.

ADVERTISING

Iată cum prezintă DNA acuzaţiile:

„În perioada 01.03.2022 – 12.05.2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menționată mai sus, în mod indirect cât și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranșe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul ar fi primit suma de bani menționată mai sus în contextul încheierii între S.L.D.P. REISER SA Bârlad și societatea celuilalt inculpat a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea acestuia din urmă.

ADVERTISING

În realitate, ar fi fost asfaltată o suprafață de 4.725 mp, fiind folosită o cantitate de 454 tone asfalt față de 218 tone asfalt, menționată în documentele contabile ale celor două societăți”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇