Percheziții la Poliția Huși. Agenții presau șoferii moldoveni pentru șpagă. Sumele ajungeau până la 5.000 de lei

Percheziții la Poliția Huși. Agenții presau șoferii moldoveni pentru șpagă. Sumele ajungeau până la 5.000 de lei

Poliţiştii şi ofiţerii DGA fac, marţi, 16 percheziţii în Huşi, oraş din judeţul Vaslui, într-un dosar în care mai mulţi angajaţi MAI sunt suspectaţi că au pretins şi au primit de la şoferi sume între 100 şi 1.500 de lei, pentru a nu-i sancţiona.

Una dintre percheziţii are loc la sediul unei instituţii publice, despre care presa locală scrie că este chiar Poliţia Huşi, pentru că dintre cei 11 suspecţi sunt opt poliţişti, dar şi un poliţist de frontieră.

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a anunţat că ancheta se face sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui şi vizează săvârşirea mai multor infracţiuni, inclusiv de corupţie.

ADVERTISING

”Începând cu luna iunie 2023 şi până în prezent, poliţişti din cadrul IPJ Vaslui - Poliţia municipiului Huşi şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Huşi, având atribuţii pe linie rutieră, au pretins şi primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 1.500 de lei, pentru a nu-i sancţiona contravenţional”, a arătat DGA.

Mai exact, presa locală a aflat pe surse că poliţiştii vizaţi ar fi făcut presiuni asupra șoferilor moldoveni, care tranzitau județul Vaslui. Scopul lor era să obțină șpagă. Echipele mixte stăteau la trecerile de cale ferată, la linia continuă, la trecerile de pietoni și îi opreau cu predilecție pe șoferii moldoveni, pe care îi presau să dea mită în funcție de infracțiunile comise, iar sumele, așa cum se arată și în comunicatul transmis de DGA, erau cuprinse între 100 de lei și 1.500 de lei.

ADVERTISING

Faptele au fost iniţial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupţie – 0800.806.806.

Iar poliţiştii au fost prinşi după ce a fost montată aparatură de înregistrare în mașinile de poliție, cu care aceștia acționau pe teren.

Marţi, vor fi puse în executare 11 mandate de aducere pentru 11 suspecţi, dintre care opt agenţi de poliţie din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia Huşi, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui şi două persoane fără calitate specială.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇